Diverse

Romania, remiza cu Squadra Azzurra la Klagenfurt

Nationala Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical disputat, miercuri seara, in compania Italiei la Klagenfurt, jucatorii pregatiti de Razvan Lucescu fiind foarte aproape de a invinge fosta campioana mondiala. Ciprian Marica a deschis scorul in minutul 34 si tot el a deviat in propria poarta mingea reluata pe Quagliarela cu opt minute inaintea finalului. Capitanul Cristi Chivu a parasit terenul accidentat inca din minutul 17.

romania_1994
photo credit: alvez

In fata unei asistente reduse si sub o ploaie mocaneasca de toamna, Romania a inceput curajos partida cu Italia, actiunile ofensive ale lui Stancu aratand o promitatoare pofta de joc din partea baietilor lui Lucescu.

Elanul tricolorilor a primit o lovitura in minutul 15, cand capitanul Chivu s-a accidentat, acesta fiind inlocuit cu ‘italianul’ Goian, revenit astfel in primul 11 al nationalei.

Marica a luat o faza pe cont propriu in minutul 18, intrand in careul advers, dar centrarea sa a fost respinsa cu usurinta. Patru minute mai tarziu atacantul lui Stuttgart a tras la indigo faza, cu diferenta ca a reusit centrarea in lateral pentru Stancu.

Italienii au replicat prin Balotelli, al carui sut din lovitura libera a fost aparat fara probleme de Pantilimon. Incisivul atacant italian a iesit la rampa din nou inminutul 27, cand a profitat de un balon pierdut in propria jumatate de Rapa, sutand violent de la 30 de metri peste poarta.

Romania a replicat imediat printr-o frumoasa faza colectiva, balonul circuland pe traseul Marica, Florescu, Torje, centrarea ultimului de pe dreapta ratand de putin intalnirea cu Stancu, varful impins din coasta apararii italiene.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 34 cand, in urma unei faze colective, mingea a ajuns in 6-7 metri la Marica, acesta invingandu-l pe Viviano cu un sut in forta. A fost mai intai patrunderea furtunoasa a lui Stancu, balonul a mai trecut pe la Florescu si Deac, din centrarea acestuia din urma mingea ajungand in centrul careului la Marica care si-a trecut in cont al 13-lea gol la nationala si doar al doilea in mandatul lui Razvan Lucescu.

Marcarea golului a descatusat echipa Romaniei, care a dictat ritmul pana la pauza printrun joc deschis si dezinvolt, determinandu-l pe Cesare Prandelli sa-i scoata la incalzire pe De Rossi, Pirlo si Gilardino.

Italienii au trecut pe langa egalare in ultimele secunde ale primului mitan, Pantilimon intervenind salvator la sutul lui Balotelli, dupa care Goian a indepartat balonul in inaltul tribunei.

Cei trei campioni mondiali scosi la incalzire de Prandelli si-au luat locul pe dreptunghiul verde in debutul partii secunde si Squadra Azzurra a inceput sa apese pe acceleratie.

Magicianul Pirlo a desfacut jocul italienilor la centrul terenului, iar pasele sale pentru Gilardino au creat panica in fata portii aparate de aceasta data de Tatarusanu.

Nu i-au trebuit decat trei minute lui Gilardino sa-si treaca in cont o prima ocazie, insa tanarul portar dintre buturile echipei noastre a blocat providential coltul lung.

Un minut mai tarziu acelasi Gilardino a trimis mingea in poarta, dar golul a fost anulat pe motiv de offsaid.

Romania a replicat in minutul 61 prin Deac, centrarea acestuia de pe dreapta trecand prin fata portii italiene inainte sa fie ajunsa de Marica si Tanase.

Tatarusanu s-a remarcat in minutul 82, cand a scos cu un reflex salvator in corner sutul lui Pirlo ce a cautat vinclul. La faza imediat urmatoare insa portarul nostru nu a mai avut replica la devierea lui Quagliarela, mingea fiind stearsa si de Marica in drumul spre poarta.

Egalarea nu a turnat plumb in ghetele tricolorilor romani ca in alte ocazii, dimpotriva chiar, Alexa avand o mare ocazie de gol in minutul 84, cand sutul sau de la 30 metri l-a intins serios pe Viviano.

România: 12. Pantilimon (1. Tătăruşanu ’46) – 2. Râpă, 4. Tamaş, 5. Chivu (13. Goian ’16), 3. Raţ – 11. Torje (14. Tănase ’58), 6. Ropotan (15. Alexa ’80), 19. Florescu, 8. Deac – 10. B.Stancu, 11. Marica. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Italia: 1. Viviano – 2. Santon (16. Cassani ’60), 19. Bonucci, 27. Ranocchia, 7. Balzaretti – 14. Aquilani, 4. Ledesma, 6. Mauri – 8. Diamanti (21. Pirlo ’46) – 22. Rossi (11. Gilardino ’46), 10. Balotelli (18. Quagliarella ’60). Antrenor: Cesare Prandelli.

One comment

  1. Tre’ sa vedem odata un meci cu tine… Cu asemenea comentator, (parca) inteleg si eu care-s ai nostri, de ce la un moment dat se pune mingea in joc dintr-un colt si nu din mijlocul terenului=))

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza