Adevaratul turism romanesc la 1964

Va invit sa urmariti fisierul video de mai jos si apoi sa comentatipe marginea celor vazute. Este absolut incredibil.

Click pe imagine pentru a vedea fisierul

Este un filmulet recomandat de Viorel, caruia ii multumesc pe aceasta cale, care prezinta turismul romanesc vazut la 1964 prin ochii occidentalilor.

De la Romania reala, aceea a taranului cultivator si crescator de animale (astazi se numesc produse ECO, atunci erau doar semnul normalitatii), la statiunile montane si cele de la malul marii (Mamaia fiind perla turismului romanesc de vara si nu locul unde toate nefericitele odrasle contemporane intra cu X5-ul pe plaja sau chiar in mare).

Nu sunt un nostalgic al comunismului, dar nu putem fi atat de ignoranti incat sa nu realizam ca cei 20 de ani de “libertate” de fapt ne-au inlantuit intr-un lung sir de privatiuni si restrictii.

Romania reala din pacate nu este cea pe care o simtim in fiecare zi pe propria piele. Este doar un taram trist al formelor fara fond, cu toate relele care decurg de aici.

P.S. Materialul este produs de BBC.

2 Comments on "Adevaratul turism romanesc la 1964"


 1. Salut Dumi.

  Trebuie mentionat faptul ca filmul a fost gasit pe site-ul lui Liviu Mihaiu (in prezent director la Radio Guerilla).

  http://www.liviumihaiu.ro

  Va multumim domnule Mihaiu pentru tot ceea ce faceti.

  Profit de aceasta ocazie si le multumesc retardatilor care ne “conduc” de 20 de ani pentru ca au distrus tara si au vandut TOT. Sunt sigur ca va veni o vreme cand totul va fi ok. Trebuie doar sa dispara banii si religia. Nu e asa de greu nu? Sper doar sa apuc sa traiesc pana atunci.

  Reply

  1. Trebuie doar sa dispara banii si religia. Bine spui aici si ma simt nevoit sa fac la randul meu o distinctie clara intre religie si credinta. In opinia mea prima este doar un mijloc de a controla masele (si din toate timpurile cel mai mare business), pe cand a doua tine de interiorul si de moralitatea fiecaruia dintre noi.

   Reply

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza