Menu
4 Comments

Aventuri in traficul bucurestean

Inferno
Creative Commons License photo credit: sincretic

Cand mi-a fost lumea mai draga, asa cum adesea se spune pe romaneste, dragul nostru trafic bucurestean mi-a facut o extrem de neplacuta surpriza. Astfel, un drum parcurs in mod normal in nu mai mult de 30 de minute s-a transformat intr-un cosmar de o ora si jumatate aproape. Ce s-a intamplat mai exact?

S-a intamplat ca am prins nu mai putin de trei blocaje, lucru care nu s-a mai intamplat de ceva timp si care m-a facut sa schimb din mers de trei ori traseul.

Primul blocaj a aparut, nici acum nu stiu de ce mi se pare curios, la intersectia Buleardului Carol cu celebra Cale a Mosilor. De fapt coada era pana la rondul de la Izvorul Rece, asa ca am luat curajoasa decizie sa deviez pe Sfantul Stefan (unde, culmea, au si astupat imensele cratere) si sa ies in Calea Calarasi.

Desi se mergea pe un singur fir destul de lent am ajuns cu chiu, cu vai la Sfanta Vineri, unde a inceput cu adevarat infernul. Bara la bara e putin spus. De trei ori am vazut verde in fata ochilor pe semafor si nu m-am miscat nici macar un centimetru.

O noua dilema s-a ivit in fata: sa merg inainte pe Splai sau sa urca la Universitate, de unde sa ma rostogolesc in mare viteza spre Kogalniceanu si tot inainte? Am ales prima varianta si s-a dovedit a fi cea necastigatoare. Spre Universitate era liber complet, in timp ce pe Splai un alt blocaj ma astepta in toata splendoarea.

Unu vine langa mine si ma apostrofeaza ca nu i-am facut loc sa intre si el mai in fata. Ii arat ca sunt lipit de autocarul din fata la cinci centimetri, dar omul nu intelege. In fine, a fost un dialog decent prin semne, omul nefacand parte din categoria gibonilor sau greucenilor purtatori de volan si mai putin de creier. Pana la urma a inteles ca nu s-a putut.

In fine, dupa ce schimb un cd si inca unul, sa-mi fac de lucru, se pleaca in coloana pe Splai. Pana la Calea Victoriei a fost un adevarat calvar, dar odata depasita intersectia, parca am fi scapat cu totii dintr-o lesa.

Am ajuns la Piata Operei destul de repede, am trecut chiar si de intersectia Bulevardului Eroilor cu Stirbei Voda, dar nebunia era departe de a se fi incheiat. La urmatoarea intersectie, unde ar fi trebuit sa fac stanga si sa intru pe Soseaua Cotroceni, nu era chip sa se inainteze. Un adevarat cosmar, masinile stand la o coada care rivaliza de departea cu cele de la carne si lapte in perioada comunismului anilor 80.

Cred ca am facut 15 minute intr-un spatiu de 500 metri, pe care in mod normal il aborsezi in cateva secunda cu 60 pe ora. Ajuns in fata unei noi dileme, ma hotarasc sa schimb din nou traseul, a treia oara. Nu fac stanga, pentru ca ar fi fost sinonim cu o sinucidere (astfel n-as mai fi ajuns niciodata la curs), ci merg inainte pe Splai pana la Podul Grozavesti.

Stanga la pod si tot inainte pe Soseaua Grozavesti. Libertate deplina de nu-ti venea sa crezi ce vazusei cu doar cateva minute in urma. Ajung in cateva minute la intersectia cu Iuliu Maniu, dreapta si cazul era rezolvat. Dar ce aventura, ce strategie, ce schimbari de plan. Si totusi, daca n-ar fi asa, parca n-ar mai fi Bucuresti nu? 🙂

P.S. Din toata povestea, singurul regret pe care il am este ca nu am reusit sa ajung la prima prezentare a zilei 🙁

4 thoughts on “Aventuri in traficul bucurestean”

 1. Salut Dumi.

  Aici am avea multe de discutat dar nu o voi face pentru ca aia care blocheaza intersectia oricum nu ar pricepe nimic. De vina este Politia Romana sau cum imi place mie sa ii alint Politia Inutila. De ce? Pai e simplu. Nu dau amenzi pentru blocarea intersectiei. De ce? Ca ei au altele pe cap. Ca de exemplu cum sa prinda pe tine cu chestii mai grave ca se le dai SPAGA. Nu prea le place cuvantul asta. Toti afirma ca nu iau spaga dar cu toate astea nu exsita gabor care sa nu ia spaga. O au in sange la fel cu tiganii au in sange furatul. Nu se pot abtine. E in natura lor. Ii inteleg. Daca vrei te pot invata niste scurtaturi 🙂

  1. Dumi says:

   Salut Viorel,

   Interesant e ca n-am vazut picior de politist pe tot traseul acesta super central, desi cu alte ocazii erau ca ciupercile dupa…spaga 😀

   Cat despre scurtaturi, am nevoie de un traseu alternativ sa evit bucata intre Carol/Mosilor si Universitate. Stiu ca e o varianta pe niste stradute care te scot fie pe la Ambasada SUA (intr-un caz) sau imediat dupa Rosetti (in al doilea caz), insa am fost o singura data cu un taxi si e un adevarat labirint.

   Poate dam o fuga intr-o seara, daca stii pe acolo, sa-mi arati si mie 😉

 2. Valix says:

  Eu cand mai plec din zona ta, o iau tot inainte pe Pantelimon, nu intru pe Iancului ci o tin inainte , trec de intersectia cu Mihai Bravu, trec de Foisorul de Foc si ajung in rond la Izvorul Rece. De acolo intr-adevar se merge greu pana la Universitate, dar dupa aia cobor pe Kogalniceanu ( in niciun caz pe splai ), ajung la Opera de unde o tin inainte pt. ca altfel prind blocaj la Academia Militara. Nu intru nici pe Cotroceni pt. la Gradina Botanica iar e de obicei full, asa ca o iau cum ai incercat tu, stanga la Carrefour Ohdideea si dreapta pe Iuliu Maniu.

  Varianta cu straduta care te scoate dupa Rosetti nu ti-o recomand pt. ca e o strada mica cu o banda pe sens, care daca se blocheaza, adio. Nu mai poti schimba ruta, nu mai poti intoarce…

  1. Dumi says:

   S-ar putea sa ai dreptate cu stradutele astea laturalnice. E precum o lovitura la doua capete. Iti poate iesi o data, dar te poate infunda complet a doua oara.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza