Menu
0 Comments

Capuccino cu efect de insomnie

Cafe XXII Pyrmont
Creative Commons License photo credit: sachman75

Intotdeauna am considerat capuccino un fel de licoare soft echivalent pentru traditionala cafea. Asta pana luni seara cand o cescuta mi-a rascolit neuronii creandu-mi una dintre cele mai mari insomnii din ultima perioada.

Vorbeam intr-o interventie anterioara de Red Bull si efectul zero pe care l-a avut asupra mea la un moment dat. Acest capuccino insa m-a tinut treaz pana spre ora patru a diminetii, desi fizic as fi rupt patul in doua la cat de obosit eram. Numai ca al meu creier a refuzat sa doarma, asa ca pe la 3 AM eram cu ochii lipiti pe laptop ca si cum ar fi fost miezul zilei.

Va dati seama ce senzatie ciudata, sa vrei sa dormi si sa nu poti. Odata inchisi ochii milioane de ganduri sa te ia cu asalt, imagini din trecut, prezent si perspective asupra viitorului imediat sa-ti dea ocol intr-un mod halucinant. Hai sa ma intorc din nou pe partea cealalta, poate pacalesc somnul, dar asta s-a intamplat si acum cateva minute. Si tot asa am pierdut sirul rasucirilor de pe stanga pe dreapta pana cand, intr-un final, am cazut prada unui somn destul de agitat si el.

Toata povestea cu aceste licori pe baza de cofeina, cafeina sau ce mai contin imi aminteste de o alta din realitatea sportiva de aceasta data. Un ciclist din anii 80 (nu conteaza numele pentru ca nici nu mi-l mai amintesc, aceasta istorisire fiind un fel de poveste din povestire) spunea la un moment dat ca, dupa o sedinta de pregatire in care a fost puternic vitaminizat, organismul sau avea o reactie robotica. Omul spunea ceva de genul ca pe la miezul noptii avea o energie de ii venea sa mute mobila prin casa, sa bata covoarele sau, ma rog, alte activitati care sa necesite efort fizic. Era un fel de Jason Statham in filmul Crank (2006), pastrand proportiile evident.

Asa ca daca aveti mobila de mutat, curatenie de facut sau pur si simplu vreti sa stati cu ochii in tavan, imi dati de veste si va dau adresa pubului unde puteti consuma acest capuccino insomniac. šŸ˜€

1 thought on “Capuccino cu efect de insomnie”

  1. Ela says:

    Dumi, nu cred ca pubul in care ai fost tu are o reteta mai speciala. Si eu am patit-o de multe ori sa nu pot sa dorm din cauza unui simplu si (aparent) inofensiv capuccino. Dar se intampla cateodata sa nu aiba efect ceea ce ma pune pe ganduri. Cred ca mai exista o variabila in ecuatia asta cu (ne)dormitul-problema e ca inca nu mi-am dat seama care ar putea fi…

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.