Menu
0 Comments

Caracatita dopajului spaniol isi arata din nou tentaculele

Doping?
Creative Commons License photo credit: vdleest

De aceasta in plasa procurorilor iberici a cazut atleta Marta Dominguez, campioana mondiala in exercitiu in proba de 3000 metri obstacole, si antrenorul acesteia, un anume Cesar Perez.

Denumita generic ‘Galgo’, actiunea procuraturii spaniole coordonate direct de la Madrid a vizat efectuarea mai multor perchezitii in localitatea Palencia (nordul Spaniei), unde atleta si antrenorul mai sus amintit isi aveau resedinta.

Potrivit politiei spaniole, citata de Le Monde, mai multe persoane au fost arestate, in alte cateva orase, printre care Alicante, Madrid sau Las Palmas, avand loc concomitent mai mult descinderi si perchezitii.

Printre numele aflate sub lupa anchetatorilor se afla si (surpriza!) doctorul Eufemiano Fuentes, cel care a starnit un imens scandal in lumea ciclismului cu ocazia Operatiunii Puerto din 2006.

Atunci au cazut capete grele in plutonul profesionist cu doar cateva zile inaintea startului Turului Frantei. Rutieri precum Jan Ullrich, Ivan Basso, Oscar Sevilla si altii au fost pur si simplu dati jos de pe biciclete datorita conexiunilor cu doctorul Fuentes.

Sportul spaniol se confrunta cu grave probleme de credibilitate, nu mai tarziu de noiembrie 2009 atletul Paquillo Fernandez, vicecampion olimpic in 2004 in proba de 20 kilometri mars, fiind investigat pentru posibilitatea de a fi facut uz de substante dopante.

Privindu-l pe Rafael Nadal ce efort supraomenesc depune pe terenul de tenis sau cum jucatorii alergau ca apucatii in minutul 88 al derby-ului Barcelona-Real Madrid, nu-mi pot pune decat o intrebare legitima (fara a acuza insa pe nimeni): cat de straini sunt ei de aceste practici tinand cont de dopajul la scara industriala care se practica in Spania?

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza