Menu
0 Comments

Higgins castiga titlul Regatului Unit dupa o revenire fabuloasa


Creative Commons License photo credit: Pete Lewis

Scotianul John Higgins a triumfat, duminica seara, in finala editiei din acest an a Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dupa ce l-a invins dramatic, in joc decisiv, pe galezul Mark Williams.

Prima sesiune a fost dominata copios de Williams, meciul reluandu-se in sesiunea decisiva de la 6-2 in favoarea fostului dublu campion mondial.

Williams s-a distantat chiar la 7-2 prin castigarea primului joc din sesiunea decisiva, dar Higgins a gasit puterea si taria de caracter sa revina in meci chiar si cand oponentul sau a facut 9-5 pe tabela.

Momentul psihologic al meciului s-a consumat in jocul al 17-lea, cand Higgins a revenit la masa pentru un snooker, pe care l-a obtinut dupa ce Williams a comis fault la lovitura executata pentru bila galbena.

Desi a avut prima sansa la inchiderea meciului in jocurile 18 si 19, Williams s-a incurcat de fiecare data, astfel ca Higgins a inclinat balanta in favoarea sa cu o lovitura incredibila la bila maro.

Pentru John Higgins este al treilea titlu de campion al Regatului Unit, dupa cele obtinute in 1998 si 2000, succesul din urma cu un deceniu fiind obtinut tot in fata lui Mark Williams, scor 10-4. Galezul ramane cu titlurile obtinute in 1999 si 2002.

Higgins s-a aflat pentru al doilea an consecutiv in finala de la Telford, dupa cea pierduta in 2009 in fata chinezului Ding Junhui, scor 8-10.

‘Vrajitorul din Wishaw’ se afla la primul turneu de puncte in acest sezon, dupa suspendarea de sase luni pe care a ispasit-o dupa implicarea intr-un scandal al meciurilor trucate.

Scotianul va fi recompensat pentru victoria sa cu un cec in valoare de 100.000 de lire sterline.

Urmatoarea intalnire cu snookerul mondial profesionist este programata intre 9 si 16 ianuarie, cand Wembley Arena va gazdui o noua editie a Mastersului.

Vedeti mai jos ultimul frame, cel decisiv, al finalei de la Telford:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ZVjIHEH_a2k’]

Tags: , , , ,

1 thought on “Higgins castiga titlul Regatului Unit dupa o revenire fabuloasa”

 1. Valix says:

  De departe cea mai buna finala din ultimii ani.
  Jucatori absolut geniali, atmosfera “british”, tehnica ireprosabila, psihic de fier.
  Meaci genial, ambii jucatori avand evolutii specatuloase astfel ca la finalul ultimului frame imi parea rau ca unul dintre ei trebuie sa piarda.
  A triumfat insa jucatorul mai bun pe plan psihic, diferentele tehince dintre cei doi fiind aproape inexistente.
  Si asa cum se zice: “ocaziile se razbuna” sau “pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”, asa s-a inatmplat si aici, Williams avand in mana de doua sau trei ori chiar sansa de a castiga.
  Nu a reusit sa o fructifice, astfel incat sortii s-au rabunat, pierzand finala cam pe mana lui.
  Felicitari insa ambilor jucatori, care au furnizat un spectacol snookeristic de cea mai inalta clasa.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza