Sporturi de iarna

Morgenstern triumfa la Oberstdorf

Austriacul Thomas Morgenstern s-a impus, miercuri seara, la Obserstdorf, in prima etapa a Turneului Celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile.

SKI JUMPING - SUMMER GRAND PRIX - ZAKOPANE 2005
photo credit: Atti-la

Sportivul in varsta de 24 ani a castigat concursul cu un total de 289.6 puncte, dupa sarituri care au masurat 131.5 metri (prima mansa), respectiv 138 metri (mansa secunda).

Finlandezul Matti Hautamaeki a incheiat pe locul secund, cu 273.1 puncte, in timp ce Manuel Fettner, un alt saritor din tara valsului, a intregit podiumul, cu 264 puncte.

Campion olimpic pe trambulina mare la Torino (2006), Morgenstern se afla la a 19-a victorie din cariera in Cupa Mondiala si la a treia in Turneul Celor 4 Trambuline, dupa cele obtinute la Oberstdorf si Bischofshofen (ambele 2009).

De patru ori campion olimpic, elvetianul Simon Ammann a incheiat al patrulea, dupa ce a recuperat in extremis in mansa secunda cu o saritura care a masura 134.5 metri.

Al doilea dupa prima mansa, austriacul Andreas Koffler s-a multumit in final cu pozitia a cincea, in timp ce castigatorul turneului din 2008-09, Wolfgang Loitzl, nu a reusit sa urce mai sus de locul noua.

Rezultate modeste pentru cehul Jakub Janda (locul 30) si finlandezul Janne Ahonen (locul 31), fostii castigatori ai turneului fiind departe de forma care i-a consacrat.

Austriacul Gregor Schlierenzauer nu a concurat din cauza unei accidentari, dar face eforturi insemnate pentru a fi prezent in etapa a treia de la Innsbruck.

Prestigiosul turneu programat la cumpana dintre ani continua cu etapa de la Garmish-Partenkirchen, care va avea loc pe 1 ianuarie 2011.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza