Diverse

Romania a pierdut in semifinale la Euro

Nationala feminina a Romaniei a fost invinsa, sambata dupa-amiaza, de Suedia in semifinalele Campionatului European, echipa tricolora pierzand cu 25-23 (14-13), desi in multe momente a avut sansa preluarii initiativei.

Diving Shot
photo credit: Aplomb

Echipa Romaniei va juca, duminica, in finala mica a competitiei cu Danemarca, echipa invinsa fara drept de apel de Norvegia in a doua semifinala, scor 29-19. Meciul Romania-Suedia a fost in direct pe Onlinesport.ro

Romania a avut primul atac al meciului disputat la Herning, dar chiar si asa echipa Suediei a deschis scorul in secunda 35 prin pivotul Wiberg.

Jacobsen a majorat avantajul nordicelor la 2-0, pentru ca abia in minutul 3 echipa tricolora sa puncteze prin Neagu din aruncare de la 7 metri.

Inceputul de meci s-a dovedit greoi pentru jucatoarele pregatite de Radu Voina, care si-au gasit cu dificultate ritmul in faza ofensiva, aceasta slabiciune urmarindu-le de altfel tot meciul.

Suedia s-a distantat la 4-1 in minutul 5, dar Romania a ridicat nivelul jocului si patru goluri la rand, cate doua marcate de Neagu si Stanca, au facut ca tabela sa balanseze in favoarea noastra.

Scorul a devenit astfel 5-4 in minutul 9, tricolorele conducand in premiera in semifinala cu Suedia.

Precipitarea din faza ofensiva si lipsa ideilor de finalizare au facut ca Suedia sa blocheze cu usurinta atacurile Romaniei, astfel ca scandinavele au revenit la conducerea jocului, reusind trei goluri la rand.

De la 5-4 pentru Romania s-a ajuns in doar cateva minute la 7-5 pentru Suedia.

Inca o data tricolorele au ridicat nivelul jocului, revenind pe fondul unei evolutii sterse. Sase minute foarte bune au facut ca tabela sa se modifice din nou in favoarea noastra, Bradeanu, Stanca de doua ori si Fiera marcand pentru 9-7 in minutul 20.

Manea a marcat si ea pentru 10-8, aceasta fiind cea mai mare diferenta consemnata in favoarea echipei Romaniei. Desi aflate in inferioritate numerica, suedezele s-au mobilizat exemplar si au egalat la zece, dupa care au trecut din nou in avantaj, marcand foarte bine momentul la nivel psihologic.

Desi Neagu a egalat la 13 cu un minut si jumatate inaintea pauzei, la cabine s-a intrat cu deficit de un gol, Hagman marcand in ultimele secunde.

Partea secunda a gasit echipa Romaniei in permanenta in urmarirea Suediei pe tabela, cu un joc chinuitor atat in faza de aparare, cat mai ales in atac, unde prea putine jucatoare si-au asumat aruncarea decisiva la poarta.

In pofida schimbarii de strategie din partea antrenorului Voina, care a inceput jocul cu doi pivoti infiltrati in coasta apararii adverse, cele care au punctat au fost tot adversarele prin masiva Torstenson (n.r. – golgetera intalnirii cu 9 reusite).

Primul gol al reprizei a fost reusit de aceeasi Neagu si tot din 7 metri ca in debutul meciului, dar Romania a ramas la un gol in umbra Suediei, pentru ca in minutul 40 diferenta sa creasca la trei lungimi.

Doua goluri consecutive reusite de Ardean Elisei au readus echipa Romaniei in meci, pentru ca in minutul 50 tricolorele sa atinga nivelul maxim.

Au fost doua minute incredibile in care Romania a jucat cel mai bun handbal din acest meci, interventiile providentiale ale Talidei Tolnai fiind dublate de golurile Adrianei Nechita (doua consecutive pe contraatac) si Ionelei Stanca.

Astfel, de la 17-19, echipa Romaniei a preluat conducerea, scor 20-19, la intrarea in ultimele zece minute.

Eliminarea Mihaelei Tivadar a rupt echilibrul cand Romania inca se afla la conducere, scor 22-21, finalul apartinand in totalitate Suediei, care a facut diferenta prin puternica Torstenson.

Neagu a ratat pentru prima data in acest meci o aruncare de la 7 metri, care ar fi mentinut aprinse sperantele pana in ultima secunda, si astfel Suedia s-a impus cu 25-23, calificandu-se pentru prima data in istorie in ultimul act al unui turneu major.

Marcatoarele meciului:

România – Neagu 7 goluri, Stanca 6, Nechita 3, Bradeanu 3, Ardean-Elisei 2, Manea 1, Fiera 1.

Suedia – Torstenson 9 goluri, Jacobsen 4, Gullden 3, Hagman 2, Flognman 2, Wiberg 2, Wiel Frieden 1, Helleberg 1, Islas Helgesson 1

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza