Diverse

Romania si-a luat revansa in fata Spaniei

Diving Shot
Creative Commons License photo credit: Aplomb

Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins Spania, scor 30-26 (15-10), marti seara, in prima partida a Grupei A la Campionatul European gazduit de Danemarca si Norvegia.

Tricolorele s-au revansat astfel in fata ibericelor dupa infrangerile suferite la ultimele doua turnee finale, cand au ratat de fiecare data prezenta in semifinale, in 2008 la Euro si in 2009 la Campionatul Mondial. Meciul dintre Romania si Spania a fost transmis in direct de Onlinesport.ro

Ardean-Elisei s-a infiltrat spectaculos pe inter si a finalizat cu o aruncare sub bara.

Romania a inceput bine si partea secunda, surpriza lui Radu Voina fiind de aceasta data Oana Soit, jucatoarea care evolueaza chiar in campionatul spaniol marcand nu mai putin de trei goluri intr-un interval de doar cateva minute.

Scorul a devenit rapid 19-11 si 20-12 pentru formatia noastra, dupa care spanioloaicele au echilibrat disputa, profitand de o relaxare in jocul echipei Romaniei.

Astfel, cu 15 minute inaintea finalului, Romania mai pastra doar un avantaj de patru goluri (22-18), ultimele zece minute jucandu-se la intensitate maxima.

In cele din urma echipa Romaniei a reusit sa se redreseze si scape din presiunea exercitata de iberice, finalul fiind lipsit de emotiile devenit deja traditionale la echipa nationala de handbal feminin.

Victorie la patru goluri si Romania ia deja o optiune serioasa pentru prezenta in faza principala a grupelor.

Romania intalneste Danemarca, joi seara, incepand cu ora 21:45, partida fiind de asemenea transmisa in direct de Onlinesport.ro

Marcatoare:

România – Varzaru 9 goluri, Stanca 7, Neagu 4, Soit 3, Manea 2, Fiera 2, Elisei Ardean 1, Tivadar 1, Bradeanu 1.

Spania – Pena 6 goluri, Martin 5, Mangue 4, Pinedo 3, Begona Fernandez 2, Cuadrado 2, Aguilar 1, Beatriz Fernandez 1, Barno 1, Benzal 1.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza