Sporturi de iarna

Victorie pentru Schild in slalomul de la Courchevel

Austriaca Marlies Schild a castigat, marti, slalomul desfasurat in statiunea franceza Courchevel, obtinand astfel a doua victorie in cea mai tehnica proba a schiului alpin dupa cea inregistrata in debutul sezonului la Levi (Finlanda).

Paralympic Alpine Events in Whistler BC
photo credit: mariskar

Dupa o mansa secunda foarte buna, Schild a urcat pe prima pozitie a podiumului cu timpul cumulat de un minut, 34 secunde si 95 sutimi.

La 78 de sutimi in spatele austriecei s-a clasat finlandeza Tanja Poutiainen, cea mai constanta schioare in primele trei slalomuri ale sezonului, podiumul fiind completat de slovena Tina Maze (+1.98).

Pentru Marlies Schild victoria de la Courchevel este a 25-a in Cupa Mondiala, sportiva din tara valsului avand 171 de starturi la activ.

Primele doua schioare din ierarhia generala a Cupei Mondiale, Lindsay Vonn (SUA) si Maria Riesch (Germania) au abandonat concursul inca din prima mansa, astfel ca ordinea la varf se pastreaza neschimbata, cu Vonn avand trei puncte in fata lui Riesch.

In ceea ce priveste clasamentul slalomistelor, Poutiainen si Schild impart prima pozitie, fiecare avand cate 200 de puncte, in timp ce a treia este suedeza Maria Pietilae-Holmer.

Concursul de la Courchevel a fost ultimul programat in Cupa Mondiala la schi alpin inaintea Craciunului, circul alb revenind pe 28 si 29 decembrie cand sunt programate la Semmering un slalom urias, respectiv un slalom.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza