Sporturi de iarna

Walchhofer, invingator in Super G-ul de la Val Gardena

Schiorul austriac Michael Walchhofer s-a impus, vineri dupa-amiaza, in slalomul super urias de la Val Gardena (Italia), obtinand a 17-a victorie a sezonului.

On Edge
photo credit: jonwick04

Al 21-lea la startul concursului din Dolomiti, Walchhofer a fost singurul competitior care a coborat in mai putin de un minut si 35 de secunde, oprind cronometrul la 1:34.35.

Vicecampion al lumii la super urias in urma cu cinci ani, Walchhofer l-a devansat pe surprinzatorul german Stephan Keppler cu 67 sutimi.

Keppler, 27 ani, se afla la cel mai bun rezultat din cariera in Cupa Mondiala de schi alpin, etalonul sau de pana acum fiind o clasare pe locul 13 in coborarea din 2009 de la Bormio.

Podiumul a fost completat de canadianul Erik Guay, schior ajuns la linia de sosire cu o intarziere de 81 sutimi in raport cu Walchhofer, care bifeaza astfel a 17-a victorie din cariera si a doua din acest sezon, dupa coborarea de la Lake Louise.

Un total de 55 de sportivi au ajuns la sosire, printre abandonurile de marca numarandu-se cele ale norvegianului Aksel Lund Svindal si austriacului Hans Grugger.

Walchhofer conduce in ierarhia slalomului super urias dupa acest al treilea concurs al sezonului, cu 149 puncte, fiind urmat la doar doua puncte de conationalul sau Georg Streitberger, cel care s-a impus in Super G-ul de la Beaver Creek. Al treilea este elvetianul Tobias Gruenenfelder, invingatorul primului Super G din acest sezon, pe 28 noiembrie la Lake Louise.

Cu un total de 249 puncte, Walchhofer a preluat conducerea si in ierarhia generala a Cupei Mondiale, unde il devanseaza cu 11 puncte pe conationalul sau Benjamin Raich. Al treilea este Svindal, cu 236 puncte.

Sambata este programata coborarea de la Val Gardena.

In alta ordine de idei, slalomul super urias programat pentru vineri pe partia de la Val d’Isere (Franta) a fost anulat din cauza conditiilor meteo vitrege, ninsoara abundenta si vantul puternic bulversand programul competitional.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza