Sporturi de iarna

Zurbriggen, victorios in coborarea de la Val Gardena

Elvetianul Silvan Zurbriggen a castigat, sambata, coborarea de la Val Gardena contand pentru Cupa Mondiala la Schi Alpin.

Bode Miller's Bronze Medal Start
photo credit: jonwick04

In varsta de 29 ani, schiorul din tara cantoanelor a parcurs cei aproape 3500 metri cu timpul de un minut, 57 secunde si 21 sutimi, devansandu-l cu doar sase sutimi de secunda pe austriacul Romed Baumann.

Podiumul a fost completat de veteranul Didier Cuche, care a incheiat la doar o zecime in spatele mai tanarului sau conational.

Pentru Zurbriggen, sportiv aflat la al 170-lea start in Cupa Mondiala, este doar a doua victorie din cariera, dupa cea obtinuta in ianuarie 2009 in combinata de la Kitzbuhel (Austria).

Concursul de coborare de la Val Gardena a debutat in forta cu surprinzatorul suedez Patrick Jaerbyn oprind cronometrul la 1:57.81.

Timpul schiorului de 41 ani a ramas etalon pana la coborarea lui Cuche, al 17-lea pe lista de start, elvetianul reusind sa-l detroneze pe scandinav din pozitia fruntasa.

A urmat evolutia austriacului Klaus Kroell, care a incheiat la doar o sutime de secunda in spatele lui Cuche, in timp Michael Walchhofer, liderul Cupei Mondiale si castigatorul din urma cu o zi de la Super G, a venit pe cinci, la 35 de sutimi in urma lui Zurbriggen.

Vonn, regina vitezei la Val d’Isere

La o zi dupa amanarea slalomului super urias din cunoscuta statiune franceza, americana Lindsey Vonn s-a impus detasat in proba de coborare, bifand astfel a 35-a victorie a carierei.

A 20-a la start, Vonn a devansat-o cu 68 de sutimi pe Nadja Kamer din Elvetia, podiumul fiind completat de Lara Gut, alta schioare din tara cantoanelor.

Invingatoare in primele doua coborari ale sezonului, Maria Riesch din Germania a incheiat pe un dezamagitor loc 24, la peste doua secunde in urma rivalei sale din Statele Unite.

Vonn a trecut dupa aceste rezultatel in fruntea ierarhiei coboratoarelor, cu 260 puncte, in timp ce Riesch a coborat pe doi, cu 207 puncte. Austriaca Elisabeth Goergl se afla la mare distanta in pozitia a treia, avand doar 155 puncte.

Riesch ramane lidera la general, unde a adunat 533 puncte, in timp ce Vonn este a doua, cu 481 puncte.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza