Menu
0 Comments

A treia victorie a lui Kaymer in Abu Dhabi

Germanul Martin Kaymer a triumfat, duminica, pentru a treia oara in ultimii patru ani la Abu Dhabi Golf Championship, turneu din circuitul European Tour dotat cu premii totale in valoare de 2.7 milioane de euro. Kaymer va urca in urma acestui succes pe locul doi in clasamentul mondial in locul americanului Tiger Woods.

Cel mai bun jucator european al anului 2010 s-a impus detasat cu un avans de opt lovituri in fata nord-irlandezului Rory McIlroy, care nu a reusit sa-i faca fata germanului in ultima runda de 18 cupe.

Kaymer a inceput ultima zi a turneului cu un avans de cinci lovituri, dar McIlroy a pierdut teren cosniderabil dupa ce a incheiat cu bogey la a 3-a si a 5-a. Lider detasat al turneului, detinatorul titlului din Abu Dhabi a jucat fara presiune, reusind nu mai putin de sase birdies, doua in front nine si alte patru in back nine.

Pentru Kaymer prezenta la Abu Dhabi a fost a 100-a in circuitul European Tour, jucatorul german de 26 ani completandu-si palmaresul cu a noua victorie din cariera. Prin comparatie, McIlroy are la cei 21 de ani ai sai un singur succes in 82 de turnee disputate.

Podiumul din Abu Dhabi a fost completat de sud-africanul Retief Goosen si nord-irlandezul Graeme McDowell, ambii la 14 sub par, in timp ce liderul mondial Lee Westwood a fost abia al 64-lea, la 2 peste par.

Americanul Phil Mickelson, castigator al Mastersului in 2010, a incheiat pe pozitia a 37-a alaturi de tanarul italian Matteo Manassero, cei doi nereusind sa urce mai sus de 5 sub par. Pentru Mickelson a fost primul turneu doua doua luni de pauza.

Martin Kaymer va primi pentru succesul sau un cec in valoare de 334.398 de euro, urmand a depasi pragul de 10 milioane de euro obtinuti exclusiv din golf. Rory McIlroy isi va completa la randul sau contul cu 222.932 de euro.

Circuitul European Tour continua periplul in zona Golfului Persic cu Volvo Golf Champions, turneu de 1.7 milioane de euro, care se va desfasura intre 27 si 30 ianuarie pe terenul Clubului Regal de Golf din Bahrain.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza