Aur pentru Sarah Meier la Campionatul European de patinaj artistic

Figure Skating Queen Yu-Na KIM
Creative Commons License photo credit: { QUEEN YUNA }

Elvetia este in sarbatoare nationala dupa ce Sarah Meier a cucerit titlul european, sambata dupa-amiaza, la capatul unui program liber exceptional.

In varsta de 26 ani, Meier a adunat la finalul concursului un total de 170.60 puncte, prin care a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Medalia de argint i-a revenit fostei campioane Caroline Kostner (Italia), aceasta avand la randul sau un program liber foarte bun, care a ajutat-o sa urce nu mai putin de patru locuri fata de ierarhia programului scurt.

Kostner a incheiat cu 168.54 puncte, la mare lupta cu finlandeza Kiira Korpi. Cea mai bine clasata patinatoare dupa programul scurt s-a multumit in final cu medalia de bronz, a doua din cariera la un Campionat European.

Rusoaicele Ksenia Makarova si Alena Leonova au ratat podiumul, in timp ce locul sase i-a revenit suedezei Viktoria Helgesson.

Noua campioana europeana se afla la cel mai bun rezultat din cariera, dupa ce in 2007 si 2008 s-a clasat de fiecare data pe a doua treapta a podiumului.

Sarah Meier este doar a doua patinatoare din tara cantoanelor care cucereste medalia de aur la Campionatul European, precedentul titlu continental fiind obtinut, in 1981, de Denise Biellmann.

Francezii Pechalat si Bourzat, campioni europeni la dans

Patinatorii Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat au cucerit, vineri seara, medaliile de aur in proba de dans la Campionatul European de patinaj artistic de la Berna (Elvetia).

Cei doi reprezentanti ai Hexagonului si-au pastrat prima pozitie ocupata la finalul programului scurt si, cu un total de 167.40 de puncte, au obtinut primul titlu continental din cariera.

Medaliile de argint au revenit perechii ruse Ekaterina Bobrova si Dmitri Soloviev, care au incheiat cu 161.14 puncte.

Bronzul european a fost obtinut de britanicii Sinead si John Kerr (157.49 puncte), acestia rezistant cu brio in fata rusilor Elena Ilinykh si Nikita Katsalapov.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza