Menu
0 Comments

Casey castiga prima editie a Volvo Bahrain Champions

Prima editie a Volvo Golf Champions din Bahrain i-a revenit englezului Paul Casey, care a intrerupt astfel o perioada de 20 de luni fara victorie. Numarul noua mondial i-a invins la ultima cupa a traseului, gratie unui par reusit nu fara emotii, pe spaniolul Miguel Angel Jimenez si pe suedezul Peter Hanson.

Paul Casey
(cc) www.flickr.com/photos/dirkhansen

Runda decisiva a primului turneu profesionist desfasurat in Bahrain a inceput sub auspiciile unui timp extrem de favorabil, soarele cald si briza Golfului Persic favorizand un joc spectaculos in primele ore ale diminetii.

De aceste conditii optime au beneficiat danezul Soren Kjeldsen si englezul Richard Finch, care au stabilit un nou record al traseului desenat de Colin Montgomerie. Cei doi jucatori au terminat ziua la 63, dar lucrurile cu adevarat importante pentru ierarhia finala aveau sa urmeze in ultimele grupe intrare in concurs.

Runda finala a fost LIVE pe Twitter

Casey si Hanson au inceput ziua la egalitate (-16), pentru ca dupa primele cupe primii zece jucatori sa fie clasati in doar trei lovituri. Primul care a rupt echilibrul a fost Hanson, cu un eagle la a 3-a. Raspunsul lui Casey a venit cu doua birdies consecutive la cupele cinci si sase.

Aflat la doua lovituri in urma liderilor dupa trei runde, spaniolul Miguel Angel Jimenez a intrat si el in cursa pentru prima pozitie, dupa un eagle la a 3-a si un birdie la 5-a. Spaniolul de 47 de ani, care in 2010 a triumfat la Omega Desert Classic Dubai, Openul Frantei si Omega European Masters, avea sa se instaleze la sefia intermediara a clasamentului dupa un birdie la a 9-a.

Doua bogeys in back nine (cupele 13 si 16) l-au scos insa pe iberic din lupta pentru victorie, care a ramas o afacere in doi. Casey si Hanson au mers umar la umar atat la propriu, pe terenul de joc, cat si pe tabela de scor, fiecare trecandu-si in cont cate doua birdies in back nine.

Jimenez a incheiat traseul cu un birdie la inselatoarea cupa 18, urcand astfel la o singura lovitura inspatele celor doi din frunte. Casey si Hanson au urmat sa inchida turneul, dar primele lovituri i-au pozitionat pe cei doi la extremitatea dreapta a traseului.

A doua lovitura a fost hotaratoare in economia rezultatului final. Casey a trimis in apropierea green-ului, in timp ce Hanson s-a pierdut intr-un buncar. Suedezul a ratat parul de la aproximativ zece metri, coborand la -19 cu un bogey, pentru ca englezul Casey sa salveze parul de la cinci metri.

In varsta de 33 ani, Paul Casey a devenit astfel primul campion al Volvo Golf Champions din Bahrain, rezultat care ii aduce englezului originar din Cheltenham a 12-a victorie profesionista si prima dupa o pauza de 20 de luni. Ultima izbanda a numarului noua mondial data din 24 mai 2009, cand a castigat BMW PGA Championship.

Pe langa premiul de 283.329 de euro si trofeul oferit de gazdele din Bahrain, Casey va urca trei locuri in ierarhia mondiala, urmand ca la inceputul lunii februarie sa ocupe pozitia a sasea. Ar fi putut ajunge chiar pe cinci, daca americanul Phil Mickelson ar fi terminat mai jos de locul secund la Farmers Insurance Open.

Circuitul European Tour ramane pentru inca o saptamana in zona Golfului, intre 3 si 6 februarie fiind programat turneul Qatar Masters de la Doha, unde vor participa primii doi jucatori ai clasamentului mondial, englezul Lee Westwood si germanul Martin Kaymer.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.