Australian Open

Clijsters, regina de la Antipozi

Australian Open Tennis 2007
Creative Commons License photo credit: ultrakml

Jucatoarea belgiana Kim Clijsters a cucerit, sambata, titlul in concursul feminin de la Melbourne, dupa ce a invins-o in finala pe chinezoaica Na Li, scor 3-6, 6-3, 6-3. Pentru Clijsters este prima victorie la Antipozi si totodata a patra din cariera in turneele de Mare Slem.

Fosta lidera mondiala a inceput mai bine meciul programat pe arena Rod Laver, un break in game-ul secund oferindu-i belgiencei un important impuls moral in fata lui Li.

Prima chinezoaica prezenta in finala unui turneu de Mare Slem a intors meciul in doar cateva minute, egaland mai intai la doi, pentru ca apoi sa rupa decisiv echilibrul cu break in clasicul game sapte.

Clijsters a intrat mai decisa in setul al doilea, dupa ce in primul a comis nepermis de multe erori nefortate. Li a raspuns la fel de agresiv si din disputa apriga a celor doua au rezultat nu mai putin de patru break-uri, cate doua de fiecare parte.

De aceasta data game-ul sapte s-a dovedit a fi decisiv pentru Clijsters, campioana ultimilor doi ani de la US Open reusind sa echilibreze meciul dupa un set secund castigat la mare lupta.

Decisivul a fost dominat inca din debut de Clijsters, a treia jucatoare a lumii conducand cu 2-0, 4-1 si 5-2, inainte de a fructifica prima din cele trei mingi de meci avute.

In varsta de 27 ani, Kim Clijsters se afla la al patrulea turneu de Mare Slem din cariera, dupa victoriile obtinute la US Open in 2005, 2009 si 2010.

Belgianca a castigat in cariera 41 de titluri la simplu, rezultat care o plaseaza pe locul 13 intr-un clasament general dominat de Martina Navratilova (167 de succese).

Clijsters se afla pe locul doi intr-o ierarhie a jucatoarelor aflate in activitate, doar Venus Williams avand mai multe turnee castigate (43).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza