Sporturi de iarna

Cuche castigator pe Streif la Kitzbuhel

On Edge
Creative Commons License photo credit: jonwick04

Elvetianul de 36 ani s-a impus, sambata, in cea mai grea coborare a sezonului, pentru a-si trece in palmares a treia victorie din cariera pe celebra partie Streif din Kitzbuhel (Austria).

Cuche a acoperit fara eroare cei 3.312 kilometri ai coborarii si la final a oprit cronometrul dupa un minut, 57 de secunde si 72 de sutimi. Timpul lui Cuche a fost cu 98 de sutimi mai bun decat etalonul impus pana in acel moment de americanul Bode Miller.

Fostul castigator al Cupei Mondiale a avut una dintre cele mai bune evolutii ale sale din ultima perioada, Miller instalandu-se in fotoliul de lider dupa ce a spuleberat cu 66 de sutimi timpul italianul Werner Heel.

In cele din urma americanul a trebuit sa se recunoasca invins si in acest an la Kitzbuhel, unde nu a reusit sa se impuna niciodata pe partia Streif. De cealalta parte, Cuche si-a trecut in palmares a treia victorie in legendara coborare austriaca, dupa reusitele din 2008 si 2010, Elvetia urcand pe prima pozitie a podiumului pentru al patrulea an consecutiv.

Mario Scheiber a fost aproape de a salva onoarea Austriei cu o clasare pe locul al treilea, dar francezul Adrian Theaux a furnizat surpriza cand putini se mai asteptau. Plecat al 28-lea in cursa, schiorul din Hexagon l-a indepartat pe Scheiber de pe podium pentru 18 sutimi de secunda.

Riesch, regina de la Cortina d’Ampezzo

Circul alb a programat, sambata dimineata, coborarea feminina de la Cortina d’Ampezzo, unde victoria a fost obtinuta de Maria Riesch (Germania).

Lidera la zi a Cupei Mondiale s-a impus cu un avans de 91 de sutimi in fata americancei Julia Mancuso, in timp ce podiumul a fost completat de Lindsay Vonn, care a sosit cu o intarziere de fix o secunda.

Castigatoarea globului mare de cristal din sezonul trecut a scapat ca prin urechile acului de o cazatura la viteza mare in partea de mijloc a partiei.

Cupa Mondiala de schi alpin continua, duminica, cu super combinata masculina de la Kitzbuhel si slalomul super urias de la Cortina d’Ampezzo.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza