Menu
0 Comments

Morgenstern a castigat in premiera Turneul celor 4 trambuline

Austriacul Thomas Morgenstern si-a trecut, joi, in palmares Turneul celor patru trambuline, dupa ce a incheiat pe locul secund etapa finala a intrecerii de la Bischofshofen.

SKI JUMPING - SUMMER GRAND PRIX - ZAKOPANE 2005
photo credit: Atti-la

Victoria de etapa a fost obtinuta de norvegianul Tom Hilde, cel mai bun competitor din calificari adunand un total de 278.7 puncte, dupa sarituri de 138 si 132 metri.

Morgenstern a strans 277.1 puncte, cu sarituri de 136 si 135 metri, podiumul etapei fiind completat de un alt austriac, Andreas Kofler. Acesta a totalizat 275.3 puncte.

Cu un total de 958.8 puncte, Morgenstern si-a trecut in palmares primul titlu in prestigiosul turneu, urmand pe lista campionilor dupa conationalii sai Wolfgang Loitzl si Andreas Kofler.

Al doilea la general a incheiat elvetianul Simon Ammann, cu 928.4 puncte, acesta ratand pentru inca un sezon victoria in turneu.

In ceea ce-l priveste pe Tom Hilde, acesta este primul norvegian care se impune intr-o etapa a Turneului celor patru trambuline in ultimii patru ani, ultimul reprezentant al tarii fiordurilor castigator al unei etape fiind Anders Jacobsen in sezonul 2006/07 la Innsbruck.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza