Sporturi de iarna

Morgenstern s-a impus detasat la Innsbruck

Austriacul Thomas Morgenstern a facut spectacol, luni, la Innsbruck, in etapa a 3-a a Turneului celor patru trambuline, impunandu-se o maniera entuziasmanta in fata celor peste 20.000 de spectatori prezenti in tribunele arenei Bergisel.

Check out those skis
photo credit: johnny9s

Lider la zi al intrecerii dupa primele doua etape desfasurate pe pamant german, Morgenstern a sarit 129.5 metri in prima mansa, evolutie care i-a adus prima pozitie, pentru ca in mansa secunda sa triumfe dupa alti 126.5 metri.

Cu un total de 266.5 puncte, saritorul austriac l-a devansat cu noua puncte pe polonezul Adam Malysz, acesta oprindu-se la 128 metri in prima mansa, respectiv 127 in cea de-a doua.

Podiumul de la Innsbruck a fost completat de norvegianul Tom Hilde, cel mai bun saritor din calificari onorand numarul unu de concurs pe care l-a purtat. Cu un total de 255.2 puncte, dupa sarituri de 127.5 si 122 metri, sportivul din tara fiordurilor l-a impins in afara podiumului pe elvetianul Simon Ammann.

Cvadruplul campion olimpic s-a indepartat considerabil de visul castigarii Turneului celor patru trambuline, avand un deficit de 27.3 puncte fata de Morgenstern inaintea etapei finale de la Bischofshofen.

Pentru pozitia a treia se dueleaza polonezul Malysz si finlandezul Matti Hautamaeki, care a incheiat pe cinci la Innsbruck.

Ierarhia Cupei Mondiale a ramas nemodificata dupa etapa austriaca, Morgenstern consolidandu-si prima pozitie dupa obtinerea succesului cu numarul 20 din cariera. Saritorul din tara valsului are 823 de puncte, fiind urmat la mare distanta de conationalul sau Andreas Koffler (561 puncte).

Etapa finala a Turneului celor patru trambuline este programata, miercuri, pe trambulina Paul-Ausserleitner cu dimensiunea la 140 de metri.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza