Menu
0 Comments

Noul serviciu de mesagerie Facebook, disponibil in Romania

Serviciul de mesagerie lansat in urma cu cateva luni de Facebook, care centralizeaza toate mesajele digitale pe care un utilizator de Internet le poate primi este disponibil de vineri si in Romania. Acesta aduce in peisajul romanesc un alt element de noutate: adresele de e-mail inregistrate pe domeniul Facebook.

Facebook Messages icon
Creative Commons License photo credit: mynetx

Destinat celor peste doua milioane de utilizatori de Facebook din tara noastra, The New Messages imbina mesageria de tip SMS cu e-mail-ul si mesajele interne din cadrul retelei de socializare, toate integrate intr-o casuta comuna. Acesta permite, totodata, redirectionarea mesajelor de tipul newsletter-urilor catre o casuta speciala, utilizatorilor oferindu-li-se posibilitatea de a avea control asupra tipului de mesaje primite.

Totodata, compania isi va concentra atentia asupra mesajelor de tip spam, trimiterea informatiilor nesolicitate catre utilizatorii de Facebook fiind interzisa. In plus, The New Messages permite arhivarea tuturor comunicarilor in retea si prioritizarea mesajelor la contactele preferate.

Disponibil in regim de invitatie, noul serviciu nu beneficiaza, insa, de intreaga gama de functii oferita de celelalte tipuri de e-mail-uri. Astfel, acestuia ii lipseste campul destinat introducerii titlurilor pentru e-mail-uri, alaturi de sectiunile CC si BCC.

Sistemul a fost lansat la San Francisco in luna noiembrie a anului trecut, in cadrul unei conferinte high-profile, reprezentantii companiei neexcluzand pentru viitor sincronizarea acestuia cu ceilalti furnizori de e-mail.

Insa, tinand cont de posibilitatea utilizarii protocolului IMAP, dar si de inglobarea in noul serviciu a unei adrese de e-mail inregistrate pe domeniul Facebook, analistii anticipeaza o posibila detronare a serviciului Gmail de catre compania cu peste 500 de milioane de utilizatori.

Fondat in 2004 de catre Mark Zuckerberg, Facebook are o valoare estimata la 33,7 miliarde de dolari. Compania numara in prezent mai multi investitori, printre care Peter Thiel, Microsoft si compania ruseasca Digital Sky Technologies. In prezent, Mark Zuckerberg detine 24% dintre actiuni, a caror valoare este estimata la noua miliarde de dolari.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza