Menu
0 Comments

Rafa Slam-ul ramane un vis pentru Nadal

Rafael Nadal 2009 Melbourne
Creative Commons License photo credit: Brett Marlow Melbourne Australia

Sperantele jucatorului spaniol Rafael Nadal de a-si trece in palmares al doilea titlu la Openul Australiei si al patrulea consecutiv de Mare Slem s-au spulberat, miercuri, dupa ce liderul mondial a pierdut in fata conationalului sau David Ferrer, scor 6-4, 6-2, 6-3, in sferturile de finala ale turneului de la Melbourne.

Problemele lui Nadal au aparut inca din debutul meciului cand, dupa un schimb de break-uri cu Ferrer, campionul din 2009 a acuzat o accidentare la piciorul stang. Meciul a fost intrerupt si Nadal s-a retras la vestiare vreme de cinci minute.

Revenit pe teren, liderul ierarhiei ATP a fost departe de forma care l-a consacrat, deplasarea sa pe terenul avand vizibil de suferit din cauza nedoritei accidentari.

Chiar si asa, Ferrer nu a avut o misiune usoara, fostul finalist de la Turneul Campionilor avand nevoie de 70 de minute pentru a inchide setul, cu 6-4.

In setul secund echilibrul a fost mentinut pana la 2-2, dupa care Ferrer a reusit doua break-uri prin intermediul carora se distanta pe tabela la un 2-0 descurajant pentru un Nadal aflat in dificultate.

Jocul a curs in aceeasi directie si in setul al treilea, Ferrer distantandu-se rapid la 3-0. Nadal a irosit in game-ul cinci doua sanse de break si astfel scorul s-a facut 4-1 in loc de un 3-2 care l-ar fi mentinut in meci.

S-a terminat 6-4, 6-2, 6-3 si Ferrer a obtinut a doua calificare din cariera in semifinalele unui turneu de Mare Slem, dupa cea de la US Open din 2007. Nadal se opreste la randul sau pentru al doilea an in sferturile de finala ale Australian Open.

Castigator in 2010 la Roland Garros, Wimbledon si US Open, Rafael Nadal a ratat astfel sansa de a-si trece in cont al patrulea turneu consecutiv de Mare Slem si a realiza ceea ce multi au descris a fi ‘Rafa Slam-ul’.

In continuare spaniolul va ramane lider detasat in ierarhia mondiala indiferent de castigatorul Australian Open.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza