Menu
0 Comments

Romania pe locul patru in lume la viteza conexiunilor la Internet

BT SHUK
Creative Commons License photo credit: Craig A Rodway

In sfarsit o statistica imbucuratoare, care plaseaza tara noasta pe o pozitie fruntasa intr-un domeniu pozitiv de activitate. Potrivit unui studiu amanuntit realizat de Akamai, Romania este a patra tara din lume si prima din Europa in ceea ce priveste viteza conexiunii la Internet.

Coreea de Sud domina clasamentul, cu o conexiune medie de 14,6 Mbps, fiind urmata de Japonia si Hong Kong (cu mentiunea ca aceasta din urma este analizata separat de China). Romania se plaseaza pe patru, cu o medie de 6,2 Mbps, in timp ce Statele Unite, pana la urma patria Internetului, are o medie de doar 3,9 Mbps.

Cei mai importanti provideri de Internet din Romania sunt Romtelecom prin serviciul Clicknet, RDS si UPC, iar potrivit studiului citat mai sus aproape jumatate din conexiunile de la noi din tara sunt sub 5 Mbps si doar 1.8 % depasesc 25 Mbps.

In alta ordine de idei, Finlanda este primul stat din lume care garanteaza prin lege fiecarui cetatean accesul la o banda cu latimea de 100 Mb, in conditiile in care 79 % din cei 5.5 milioane de locuitori acceseaza in mod constant Internetul.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.