Ciclism

Roy triumfa in Grand Prix de la Marseillaise

A doua competitie europeana a sezonului a propus, duminica, un castigator din partea casei in persoana francezului Jeremy Roy. Rutierul echipei Francaise des Jeux a evadat in primii kilometri ai Grand Prix-ului La Marseillaise si dus a fost pana la linia de sosire.

Last two riders to make the cut
(cc) www.flickr.com/photos/colddayforpontooning

Roy a acoperit cei 139.7 kilometri in 3 ore, 30 de minute si 55 de secunde, impunandu-se pentru o marja de 2 minute si 38 de secunde in fata conationalului sau Sylvain Georges de la Big Mat.

Podiumul a fost completat de un alt reprezentant al Hexagonului, Romain Feillu de la Vacansoleil regland sprintul in pluton, la aproape trei minute in urma lui Roy.

Printre ciclistii care au sosit in al treilea grup al cursei s-a regasit si italianul Riccardo Ricco, ciclist care in prezent apara culorile echipei Vacansoleil si care se afla in plin proces de spalare a pacatelor, dupa suspendarea pentru dopaj primita in 2008.

In varsta de 27 ani, Roy este profesionist din 2003 si pana in prezent a alergat doar pentru echipa Francaise des Jeux. Cea mai importanta victorie din cariera a fost obtinuta in 2009, cand a castigat etapa a cincea din Paris-Nisa.

Francezii au facut de altfel o traditie din castigarea primei curse de o zi a sezonului european, Roy succedandu-le lui Herve Duclos-Lassalle (2008), Remi Pauriol (2009) si Jonathan Hivert (2010).

Pietropoli, invingator la general in Turul Reggio Calabria

La trei ani de la primul succes major din cariera, ciclistul italian Daniele Pietropoli (Lampre) a triumfat din nou in Turul Provinciei Reggio Calabria, cursa desfasurata in sudul Italiei pe durata a trei etape.

O clasare in plutonul de frunte i-a fost de ajuns lui Pietropoli sa-si conserve avansul de sase secunde in fata columbianului Jose Serpa (Androni Giocattoli), pentru ca pe trei sa termine italianul Daniel Oss (Liquigas).

Ultima etapa a cursei, desfasurata intre Pizzo Calabro si Reggio Calabria (171.9 km), i-a revenit la sprint italianului Manuele Belletti (Colnago), care i-a invins pe Danilo Napolitano (Acqua & Sapone) si Sacha Modolo (Colnago).

Urmatoarea cursa importanta din calendarul profesionist este Etoile de Besseges, care se va desfasura intre 2 si 6 februarie in sudul Frantei.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza