Toti ochii au fost atintiti asupra primilor trei jucatori ai lumii la turneul European Tour din Dubai, dar la final cel care a ridicat trofeul deasupra capului a fost spaniolul Alvaro Quiros. Clasat pe locul 36 mondial inaintea turneului din Emiratele Arabe Unite, Quiros s-a impus cu un avans de o lovitura in fata sud-africanului James Kingston si a danezului Anders Hansen.

HughGrant-Golf_0277
Creative Commons License photo credit: 23680544@N07

Quiros a inceput runda finala la 7 sub par, la egalitate cu fostul lider mondial Tiger Woods, dar spaniolul originar din Cadiz a etalat un golf de inalta tinuta, trecandu-si in cont doua eagle-uri spectaculoase la cupele doi si 11.

Alte patru birdies, un bogey si un triplu bogey au completat scorecard-ul lui Quiros, care a incheiat astfel la 11 sub par dupa a treia runda consecutiva de 68.

La o lovitura in spatele spaniolului de 28 ani au incheiat Kingston si Hansen, pentru ca locul al patrulea sa fie impartit de australianul Scott Strange, francezul Jean-Baptiste Gonnet si spaniolul Alvaro Velasco.

Favoritii au incheiat departe in pluton, cu nord-irlandezul Rory McIlroy, primul lider al turneului, in pozitia a 10-lea, dupa o noua rund dezamagitoare.

Liderul mondial Lee Westwood a incheiat ziua finala pe par si astfel a pus capat participarii in Dubai cu 5 sub par, la fel ca Jose Maria Olazabal, liderul echipei de Cupa Ryder a Europei.

Americanul Tiger Woods a inceput runda finala la o singura lovitura in spatele liderilor, dar fostul lider mondial a inregistrat cea mai slaba evolutie din cele patru zile petrecute in Dubai. Total 75 si 4 sub par pentru actualul numar trei mondial, care a terminat la egalitate pe locul 20.

Germanul Martin Kaymer, al doilea jucator in clasamentul mondial, a avut parte de o runda de 70 (-2), urcand astfel 16 pozitii in clasament pana pe 31.

Cea mai buna evolutie din runda de duminica i-a apartinut argentinianului Ricardo Gonzalez, care a avansat nu mai putin de 48 de locuri in clasament, ajungand pe 20, dupa acoperirea traseului in 64 de lovituri (-8).

Alvaro Quiros va fi recompensat pentru victoria din Dubai cu un cec in valoared e 301.353 de euro, acesta aducand al doilea titlu consecutiv pentru Spania, dupa ce in 2010 s-a impus Miguel Angel Jimenez.

Evolutia buna din Dubai a fost anuntata in cazul lui Quiros de locul secund ocupat in urma cu doar o saptamana in Mastersul Qatarului de la Doha, unde a incheiat la patru lovituri in spatele campionului Thomas Bjorn.

Profesionist din anul 2004, Quiros a mai castigat in cariera Alfred Dunhill Championship (2006), Mastersul Portugaliei (2008), Mastersul Qatarului (2009) si Openul Spaniei (2010).

Cu ocazia turneului din Dubai circuitul European Tour paraseste zona Golfului Persic pentru a ajunge in India, unde intre 17 si 20 februarie se va desfasura Avantha Masters, competitie cu premii totale de 1.8 milioane de euro.