Superbike

Checa in pole position la Phillip Island

Rezultatele bune obtinute de Carlos Checa in teste desfasurate la inceputul saptamanii pe circuitul australian au fost confirmate de pilotul echipei Althea Racing si in sesiunea de Superpole care a avut loc, sambata, pe traseul de la Antipozi.

WSBK 2009 Round 14 Portimao-55
Creative Commons License photo credit: Pablo Gutiérrez

‘Matadorul’ iberic si-a trecut in cont al treilea pole position din cariera in Superbike, dupa ce a dominat aproape in intregime sesiunea de 40 de minute la care au participat cei mai rapizi 16 piloti din calificari.

Pilotul spaniol de 38 de ani a oprit cronometrul la 1:30.882, stabilind astfel un nou record pe circuitul de la Phillip Island, la putin timp dupa ce Max Biaggi fusese inregistrat in 1:30.895.

Cei doi veterani ai curselor pe doua roti au fost urmati in prima linie a grilei de start de francezul Sylvain Guintoli (Team Effenbert-Liberty) si de britanicul Leon Haslam (BMW).

Vicecampionul sezonului trecut a rezistat in extremis in fata asaltului de final al irlandezului Eugene Laverty, care in cele din urma s-a multumit cu pozitia a cincea la ghidonul motocicletei sale Yamaha.

Desi a suferit o cazatura in primele minute ale partii secunde a sesiunii de Superpole, cehul Jakub Smrz a revenit pe circuit motocicleta de rezerva, terminand sedinta cronometrata cu al saselea timp.

Linia secunda a grilei de start a fost completata de ‘crocodilul’ Troy Corser (BMW) si de italianul Marco Melandri (Yamaha), debutant in acest sezon in Superbike.

Apasati aici pentru a vedea rezultatele complete din calificarile clasei Superbike.

Surpriza in calificarile de la Supersport

Cand Fabien Foret (Honda) si Broc Parkes (Kawasaki) se dueleaza intens pentru intaietate, prima pozitie ii revine lui David Salom (Kawasaki). Asa ar putea suna un vechi proverb romanesc adaptat la realitatea clasei Supersport din Mondialul de Superbike.

Salom a obtinut surprinzator pole position-ul, cu 1:34.070, timp obtinut in chiar ultimele secunde ale sesiunii de calificare, depasindu-l cu doar 21 de miimi de secunda pe Foret.

Prima linie a grilei a fost completata de Sam Lowes (Honda) s Broc Parkes, al doilea echipier de la Kawasaki Motocard.com

Clasa Supersport s-a reanimat in sezonul 2011 al Mondialului de Superbike, dupa ce in 2010 abia daca s-au adunat 16 motociclete pe grila dupa exodul catre noua categorie Moto2 din Motomondialul de Viteza. Acum la start se vor alinia 26 de motociclete reprezentand patru constructori: Kawasaki, Honda, Yamaha si Triumph Daytona.

Pentru rezultatele calificarilor de la Supersport apasati aici

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza