Ciclism

Contador si-a aratat muschii in Turul Algarve

Gratiat marti de Federatia Spaniola de Ciclism, care i-a dat unda verde sa concureze din nou dupa scandalul ‘clenbuterolul’, Alberto Contador s-a aliniat incepand de miercuri la startul editiei din acest an a Turului Algarve, cursa pe etape din sudul Portugaliei.

Alberto Contador
Creative Commons License photo credit: hadche

Desi nu a contat in lupta pentru suprematie in primele doua etape, castigate de belgianul Philippe Gilbert (n.a. – acesta a adus prima victorie a sezonului pentru echipa Omega Pharma Lotto) si germanul John Degenkolb (n.a. – rutier de care vom mai auzi in perioada urmatoare), Contador s-a mentinut de fiecare data in partea superioara a plutonului, semn ca nu a pierdut deloc timpul in perioada de suspendare provizorie.

Triplul castigator al Turului Frantei si-a aratat cu adevarat potentialul, vineri, in etapa regina a competitiei, cand plutonul a incheiat mansa in catarare la Malhao. Profilul in urcare al etapei s-a potrivit manusa pentru un Alberto Contador infometat de kilometri parcursi.

Victoria de etapa i-a revenit britanicului Stephen Cummings de la Sky, podiumul fiind intregit de americanul Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) si omul nostru Alberto Contador.

Aflat la prima cursa oficiala in tricoul noii sale echipe Saxo Bank, Contador s-a catarat fara probleme in stilul sau devenit deja marca inregistrata, la final ibericul clasandu-se in acelasi timp cu invingatorul.

“Sunt bucuros de rezultatul zilei, pentru ca am reusit sa ma mentin in grupul de frunte si la final am fost al treilea. Va fi dificil sa obtin victoria finala, pentru ca toti ceilalti ciclisti sunt foarte puternici”, a spus Contador dupa etapa de la Malhao.

Impresia generala este ca Alberto nu vrea sa forteze inca de la prima cursa si sa-si arate adevaratul potential inaintea Paris-Nisa, principala competitie a startului de sezon.

Sambata este programata penultima etapa a cursei, Albufeira-Tavira (167 km), pentru ca ierarhia finala sa fie decisa, duminica, in urma unui contratimp individual de 17 kilometri intre Lagoa si Portimao.

Primii zece clasati sunt incadrati in doar 31 de secunde.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza