La nici un an de la lansarea oficiala, modelul Duster fabricat de uzinele Dacia s-a instalat deja detasat in topul vanzarilor pe segmentul masinilor de teren.

Dacia Duster
Creative Commons License photo credit: Jano2106

Cu o cota de piata de aproape 40%, conform unui studiu efectuat de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme, Dacia devanseaza in clasamentul vanzarilor pe anul 2010 modelul Volkswagen Tiguan (cota de piata 6%) si Ford Kuga (aproape 5%).

Pe urmatoarele locuri in topul preferintelor romanilor in materie de SUV-uri s-au plasat modelele Hyundai ix35, BMW X5, Volkswagen Touareg si BMW X6.

Topul zece este completat de Audi Q5, Hyundai Santa Fe si Honda CR-V.

Potrivit studiului citat mai sus, in 2010 au fost vandute 12.256 de unitati din categoria masinilor de teren, astfel ca vanzarile pe acest sector au crescut cu 21 de procente.

Aceasta crestere a fost inregistrata in conditiile unui scaderi la nivel general fata de anul 2009.

Pozitionarea Duster in fruntea clasamentului la capitolul masini de teren nu trebuie sa surprinda pe nimeni data tinem cont de pretul unui astfel de model comparativ cu cel al concurentilor de pe piata.

Un Duster porneste de la 11.900 de euro, versiunea cu tractiune pe fata, si ajunge pana la un maxim de 13.900 pentru modelul echipat cu tractiune integrala.

Cel mai ieftin Tiguan poate fi achizitionat cu sume cuprinse intre 18.000 si chiar 31.000 de euro in functie de dotari.