Menu
0 Comments

Dacia ramane cea mai bine vanduta masina in Romania

Ca ne place mai mult sau mai putin, brandul Dacia continua sa tina capul de afis la vanzarile de automobile in Romania, depasind marci mai consacrate precum Volkswagen sau Skoda.

IAA2007_2007-09-17 14-48-18
Creative Commons License photo credit: Axel Schwenke

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), citata de Mediafax, uzina de la Colibasi a trimis in circulatie in prima luna a noului an un numar de 1.493 dintre modelele sale.

Dacia este urmata in topul vanzarilor pe prima luna a anului 2011 de constructorul german Volkswagen (490 de unitati) si de cel ceh Skoda (396 de unitati).

In ianuarie s-au inregistrat cresteri cu 24.8 % la vanzarile de autoturisme comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, ceea ce inseamna ca au fost inmatriculate 5.441 de unitati noi. Semnul este unul pozitiv pentru segmentul auto, unul dintre cele mai grav afectate de recesiunea economica in ultimii trei ani.

Cu toate acestea, piata auto a suportat o scadere in vanzari cu pana la 33 de procente fata de luna decembrie. O explicatie poate fi gasita si in specificul perioadei, multi dintre romani cheltuindu-si economiile in preajma sarbatorilor de iarna.

Dupa ce a facut furori cu modelul Logan pe pietele din Franta, Germania si chiar Rusia, Dacia s-a impus in 2010 si in fruntea ierarhiei la nivel regional.

Constructorul roman ocupa locul sapte in Europa Centrala si de Est, cu aproape 50.000 de unitati vandute, dua Skoda (127.000), Volskwagen (80.000), Ford (65.000), Renault (64.000), Opel (60.000), Fiat (51.000) si Toyota (50.000). In spatele Dacia se claseaza sud-coreenii de la Hyundai (45.000) si francezii de la Peugeot (40.000).

La capitolul modele de varf, Dacia continua sa se mentina in varful vanzarilor, atat intern, cat si extern, cu Logan, care este al treilea autoturism vandut in Europa Centrala si de Est (32.000 unitati), dupa Skoda Octavia (63.000) si Skoda Fabia (40.000).

Tags: , , , , , , , ,

1 thought on “Dacia ramane cea mai bine vanduta masina in Romania”

  1. Vallixx says:

    Dupa cum ti-am zis si tie cand ti-ai luat masinuta, Dacia sufera de o reputatie proasta datorata in mare masura batranei Dacii 1310 de pe vremurile lui Ceausescu.
    Dacia insa nu mai e ce a fost odata, s-a schimbat mult in bine, vesnicele probleme de fiablitate nu mai sunt de ceva timp. Fara sa emita pretentii de supercar, Dacia este o masina cinstita, buna, destul de ieftina la intretinere, care face banii cheltuiti pentru achizitionarea ei si care mai ales este buna pentru romani si mentalitatea romaneasca, adica: portbagaj mare in care sa bagi porcul adus de la tara, suspensie rezistenta si inalta ca sa te poti baga cu ea pe camp cand te duci la pescuit….etc, etc

    In afara de asta, Dacia mai are aportul celei mai largi retele de delari si service din Romania.

    Pe plan extern, Dacia se vinde datorita unui raport excelent calitate pret.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza