Menu
3 Comments

E ‘Pe Bune’: PRO-ul s-a facut pres in fata ciobanului

Pe Bune, una dintre cele mai interesante si transante emisiuni din peisajul media romanesc, a disparut brusc, fara explicatii sau caderi de capete, in urma acesteia ridicandu-se mai multe semne de intrebare: ce s-a intamplat, de ce, cum si mai ales din cauza cui?

Postul Sport.ro nu se mandreste cu multe productii de marca sau transmisii premium, dar ‘Pe Bune’ era un program reusit, in care Mihai Mironica si Radu Banciu puneau personajele fotbalului mioritic la respect. Cu alte cuvinte, cei doi satirizau cu originalitate si umor tarele unui fotbal romanesc bolnav, aflat chiar in metastaza din cauza unor personaje desprinse din Caragiale. Un fel de haz de necaz.

Unul dintre indivizii care au jucat un rol central in acest pamflet de televiziune numit ‘Pe Bune’ a decis sa actioneze la modul cel mai abject pentru eliminarea lui Mironica si Banciu de la pupitrul ‘Bombei lui Dodel’.

Dupa cum scrie site-ul gsp.ro, latifundiarul din Ghencea a strans cu usa trustul Mediapro, prin posturile ProTV si Sport.ro, carora le-a impus un embargo in ceea ce priveste echipa de fotbal Steaua Bucuresti.

Astfel, celor doua televiziuni apartinand aceluiasi trust le-a fost interzisa prezenta la toate actiunile intreprinse de gruparea ros-albastra din cauza emisiunii enuntate mai sus.

Pe langa gestul de o grosolanie iesita din comun, nu putem trece cu vederea ingradirea dreptului jurnalistilor la exercitarea profesiei si dreptul cetatenilor de a fi informati cu privire la echipa favorita.

Intr-o societate normala, cu o astfel de situatie data, ProTV si Sport.ro ar fi trebuit sa-si informeze mai intai telespectatorii cu privire la embargoul impus si sa-si continue activitate fara a se lasa intimidata de santajul impus.

Dar lucrurile au stat tocmai pe dos, cele doua alegand sa faca pace cu propietarul de la palat, sacrificand astfel o emisiune cu un rating bun pe altarul mentinerii unei audiente dependente de personajul cu pricina.

Asa se face ca imediat dupa scoaterea emisiunii ‘Pe Bune’ din grila postului Sport.ro, acesta din urma a obtinut dreptul de a transmite toate cele opt meciuri amicale ale formatiei Steaua in cantonamentul din Antalya.

Cifrele unui studiu de masurare a audientelor TV arata ca emisiunea ‘Pe Bune’ atragea in fata micilor ecrane un numar dublu de telespectatori fata de media zilnica a postului Sport.ro, de aici si neintelegerea gestului in sine de a scoate un program profitabil din grila.

Domnilor din Pache Protopopescu, ati ratat sansa unei revolutii in peisajul media romanesc si intrarea in istorie. Nu numai ca ati calcat in picioare ultima farama de demnitate, achiesand la cel mai ordinar santaj, dar ati ales sa mergeti in continuare brat la brat cu un personaj pe care pana la urma tot voi l-ati propulsat pe orbita media.

Ar fi fost cel mai bun moment posibil ca presa sa raspunda la randul ei cu un embargou impotriva unor personaje de acest gen, prin interzicerea lor de pe micile ecrane sau din paginile ziarelor. Ar fi fost cel mai bun semnal pentru inzdrevenirea presei sportive romanesti si pentru trasarea unor linii editoriale sanatoase pentru publicul tot mai tabloidizat.

Pana una alta, in semn de protest fata de atitudinea slugarnica a celor doua posturi, n-ar fi rau ca adevaratii pasionati de sport sa scoata ei insisi din grila de programe cele doua televiziuni, ca si asa nu au prea multe de pierdut.

tv media photo

Tags: , , , , , ,

3 thoughts on “E ‘Pe Bune’: PRO-ul s-a facut pres in fata ciobanului”

  1. vovo says:

    Am decat un singur lucru de zis: Ciobanul a intalnit alti ciobani.

  2. Pingback: Ştefan Beldie: Cristi Borcea este Zen | RELANSAT

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza