Snooker

Eliminare prematura pentru Ronnie O’Sullivan la Openul Galez

Englezul Ronnie O’Sullivan a fost eliminat in primul tur al Openului Galez de la Newport de galezul Ryan Day, scor 4-2. Pentru fostul triplu campion mondial este a treia infrangere consecutiva in primul tur al unui turneu din acest sezon.

Ronnie 'Rocket' O'Sullivan
Creative Commons License photo credit: Yuxuan.fishy.Wang

Ajuns pe tabloul principal dupa ce l-a eliminat in ultima runda de calificare pe englezul Jimmy White, scor 4-0, galezul Day a inceput in forta meciul cu O’Sullivan.

Doua break-uri de peste 100 de puncte, mai precis 109 si 113, au facut ca Day sa ia un avantaj care pana la urma s-a dovedit decisiv pentru economia partidei.

O’Sullivan a replicat cu un break de fix 100 de puncte, dar Day a refacut diferenta de doua jocuri profitand de numeroasele erori nefortate comise de O’Sullivan.

Intreaga seara O’Sullivan a ratat nepermis de multe bile care in mod normal nu ar fi trebuit sa-i puna probleme si asa s-a intamplat si in jocul al saselea. Ratarea la bila roz, cand Ronnie a incercat sa dezvolte ultima bila rosie aflata lipita de manta lanterala de parte dreapta, a facut ca Day sa revina la masa si sa transeze disputa.

La final, Ronnie a oferit explicatia pentru jocul sau slab: “Nu am jucat atat de multe turnee ca ceilalti jucatori, iar la Mastersul German am absentat din cauza unei imbolnaviri de ultim moment. Pozitia mea din clasamentul mondial ma ingrijoreaza cel mai mult, iar aceasta se poate inrautati intr-atat de mult incat as putea chiar iesi din topul 16”.

O’Sullivan a mai recunoscut ca in ultima perioada nu s-a pregatit deloc asa cum ar fi trebuit: “Tot respectul pentru Ryan. A jucat mai bine si a meritat victoria. Pregatirea mea nu este atat de buna precum ar trebui. Inaintea acestui meci m-am antrenat doar doua ore, una vinerea trecuta si o alta ora inaintea disputei”.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza