Menu
0 Comments

Farmers Insurance Open: Watson se impune in fata lui Mickelson

Zilele de glorie sunt amintiri frumoase pentru Tiger Woods, fostul lider al clasamentului mondial profesionist terminand pe un modest loc 44 turneul Farmers Insurance Open desfasurat pe traseul Torrey Pines de langa San Diego, California.

Tiger Woods and Bubba Watson
(CC) www.flickr.com/photos/pederhanson

Woods a inceput competitia cu un promitator 69, trei sub par, rezultatul fiind repetat in ziua secunda. Campionul american a mers din rau in mai rau in urmatoarele doua runde, pe care le-a terminat la 74, respectiv 75.

In final doar locul 44 pentru Woods, care s-a impus de sase ori in ultimii 13 ani la Farmers Insurance Open.

De aceasta gloria i-a apartinut lui Bubba Watson (foto dreapta), un american de 32 ani cu un fizic deloc impunator, dar care a impresionat cu forta si lungimea loviturilor sale de drive.

Watson a evoluat intr-o grupa selecta alaturi de venezueleanul Jhonathan Vegas, invingatorul de la Bob Hope Classic, si de Anthony Kim, fiind in permanenta obligat sa evolueze la cel mai inalt nivel.

Si Watson a acceptat provocarea, instalandu-se la sefia clasamentului intermediar imediat dupa cupa a 3-a, pentru a ramane in frunte pana la final.

Pana la urma a fost o lupta in trei pentru victorie, Vegas si Phil Mickelson fiind principalii pretendenti la obtinerea premiului de un milion de dolari si a celor 500 de puncte FedEx puse in joc.

Watson a gestionat ideal situatia dificila de la cupa a 17-a, cand a salvat in extremis parul, pentru ca la 18-a sa realizeze birdie-ul victorios. Vegas a trimis in apa cu a doua lovitura la ultima cupa, coborand la 13 sub par pentru a fi la egalitate cu americanul Dustin Johnson.

Ultimul cuvant i-a apartinut lui Phil Mickelson, numarul cinci mondial cautand prima victorie dupa cea obtinuta in aprilie 2010 la Masters. ‘Stangaciul’ s-a apropiat la o singura lovitura de Watson cu un birdie la a 17-a, dar nu a mai avut replica la ultima cupa, desi a incercat un eagle imposibil.

In final doar locul doi pentru Mickelson, care si-a trecut in cont 626.400 de dolari si 300 de puncte FedEx.

Clasamentul Cupei FedEx, ierarhia pe puncte a circuitului PGA Tour, are un nou lider in persoana debutantului Jhonathan Vegas, care dupa trei turnee jucate a adunat un total de 672 de puncte. Urmeaza Bubba Watson, cu 545 puncte, Jonathan Byrd (534 puncte), Mark Wilson (508 puncte) si Bill Haas (403 puncte). Tiger Woods ocupa locul 121 in aceasta ierarhie.

Circuitul PGA Tour se muta in aceasta saptamana in Arizona pentru Waste Management Phoenix Open, turneu dotat cu premii totale in valoare de 6 milioane de dolari, unde americanul Hunter Mahan este detinator al titlului.

Vedeti mai jos un scurt rezumat al rundei finale:

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza