Menu
0 Comments

‘Fast & Furious’ revine pe ecrane cu partea a cincea

Unul dintre cele mai asteptate filme ale lui 2011 a ajuns la capitolul al cincilea. Ultima productie ‘Fast & Furious’ continua povestea curselor ilegale de masini pilotate, de acesta data, de o echipa alcatuita din toti actorii care au jucat in peliculele anterioare ale seriei.

evo7 - lens 2
Creative Commons License photo credit: tony_j_delaney

Astfel, ‘Fast Five’ relateaza povestea fostului agent federal Brian O’Conner, care se situeaza, de aceasta data, de cealalta parte a legii, formand echipa cu personajul interpretat de Vin Diesel, Dom Torreto.

Desfasurandu-se pe coasta Atlanticului, la Rio de Janeiro, actiunea se concentreaza in jurul eforturilor trio-ului format din Brian O’Connor, Mia si Dom Torreto de a scapa de unul dintre cei mai renumiti agenti federali ai momentului, Luke Hobbs.

Din distributia ultimei productii a lui Justin Lin fac parte: Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon si Don Omar.

 

Cu un istoric de peste zece ani, cunoscuta serie de filme a debutat cu productia semnata Robert Cohen, ‘The Fast & The Furious’, concentrata in jurul povestii lui Dominic Torreto (Vin Diesel), un conducator de elita care sfideaza regulile strazilor din Los Angeles.

Acuzat de deturnarea unui camion si de furt de echipamente in valoare de peste un milion de dolari, acesta este investigat intr-o misiune sub acoperire de ofiterul Brian O’Connor, interpretat de Paul Walker.

Insa, pe masura ce O’Connor devine apropiat de Torreto si incepe o relatie cu sora acestuia, Mia, scopul principal al agentului devine demonstrarea nevinovatiei sale.

Picand testul loialitatii fata de FBI prin compromiterea investigatiei, O’Connor este demis de superiorii sai dupa ce ii permite lui Torreto sa scape cu un bolid de curse.

 

Povestea continua la doi ani distanta cu pelicula cinematografica aparuta, de aceasta data, sub semnatura lui John Singleton, ‘2 Fast 2 Furious’, lui O’Connor oferindu-i-se sansa de a redobandi insigna de politist in schimbul lui Carter Verone (Cole Hauser), un important om de afaceri implicat intr-un cartel de spalare a banilor.

Acesta accepta misiunea oficialilor sai cu o conditie – colaborarea in solutionarea cazului cu prietenul sau din copilarie, Roman Pearce (Tyrese Gibson), un fost detinut pasionat de viteza.

Inregistrand incasari de peste 440 milioane de dolari la nivel mondial, cel de-al treilea capitol al seriei ‘Fast & Furious’ aduce in atentia publicului povestea lui Shawn Boswell (Lucas Black), un singuratic a carui legatura cu lumea exterioara se stabileste prin intermediul curselor ilegale de masini.

De aici si pana la atragerea antipatiei autoritatilor nu ramane decat un pas, Shawn primind din pricina activitatilor desfasurate pedeapsa cu inchisoarea.

Pentru a evita detentia, Shawn alege sa locuiasca intr-un cartier marginas din orasul Tōkyō. In tinutul nipon, acesta continua cursele cu pedala de acceleratie apasata la podea, devenind  in scurt timp indatorat catre ‘Drift King’, cunoscuta pentru legaturi cu crima organizata japoneza.

De la aventurile periculoase din capitala rasariteana, seria de productii cinematografice intemeiate pe mania vitezei se muta in Los Angeles, readucandu-i pe marile ecrane pe Vin Diesel si Paul Walker pentru episodul ‘Fast and Furious 4’.

Pelicula ii infatiseaza pe cei doi confruntandu-se cu un traficant de droguri sociopat, responsabil de raspandirea in Statele Unite a unui drog mortal.

Aventura ‘Fast & Furious’ nu se opreste aici, ultimul capitol al acesteia, ‘Fast Five’ putand fi vizionat in cinematografele din toata lumea incepand cu 29 aprilie.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza