Snooker

Higgins si Ding, cu emotii in optimi la Openul Galez

Editia din acest an a Openului Galez a inceput cu patru meciuri extrem de echilibrate, trei dintre acestea necesitand joc decisiv pentru departajarea jucatorilor. Intr-o astfel de situatie s-a aflat si scotianul John Higgins, liderul clasamentului mondial, care a trecut prin mari emotii in meciul cu tanarul englez Jack Lisowski.

IMG_0415
Creative Commons License photo credit: Tomek_W.

In varsta de doar 19 ani, Lisowski, un real talent in lumea jucatorilor profesionisti de snooker, a inceput meciul cu stil si a castigat primul frame de o maniera entuziasmanta.

Mai putin precis in jocul al doilea, englezul a fost prompt speculat de vulpoiul Higgins, care ulterior si-a extins avantajul de pe tabela la 3-1 in urma mai multor break-uri de 50 de puncte.

Lisowski a profitat la randul sau de mai multe greseli nefortate comise de Higgins in a doua parte a meciului si a egalat situatia la trei, astfel ca disputa dintre cei doi a ajuns in jocul decisiv.

Experienta superioara a ‘Vrajitorului din Wishaw’ si-a spus cuvantul si Higgins s-a impus in cele din urma, urmand a-l intalni in optimile de finala pe englezul Dave Harold.

Acesta a avut la randul sau nevoie de joc decisiv in disputa cu Ricky Walden.

Prin emotii a trecut si cel mai recent invingator al Mastersului londonez, chinezul Ding Junhui, care a revenit in meciul cu scotianul Marcus Campbell de la 0-2, pentru a se impune in decisiv, scor 4-3.

Jucatorul chinez si-a exprimat dupa intalnire punctul de vedere cu privire la noul sistem competitional pus in practica incepand din acest an la Openul Galez. Meciurile se desfasoara dupa sistemul ‘primul la sapte’ fara niciun fel de pauza intre frame-uri.

“Prefer mai mult acest sistem fara pauza, deoarece meciurilea seamana mult cu cele de antrenament cand joci tot timpul fara prea multe opriri. Oricum in pauzele dintre reprize eu continuam sa exersez, asa ca prefer sa joc mai bine”, a spus Ding, care il va intalni in optimi pe invingatorul disputei dintre Mark Allen si Rod Lawler.

Intr-o alta partida disputata, luni, la Newport Center, galezul Matthew Stevens a facut deliciul publicului cu victoria obtinuta in fata lui Anthony Hamilton, scor 4-2.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza