Sporturi de iarna

Innerhofer, noul campion mondial la Super-G

Italianul de 26 ani a dat peste cap toate calculele hartiei, miercuri, castigand slalomul Super Urias din cadrul Campionatelor Mondiale de la Garmisch-Partenkirchen (Germania).

Go Time
Creative Commons License photo credit: jonwick04

Cu doar o victorie la activ in Cupa Mondiala de schi alpin, Innerhofer a coborat aproape de perfectiune pe inghetata partie Kandahar, obtinand cea mai mare performanta a carierei.

Innerhofer a facut parte din a doua grupa valorica de competitori, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa impuna timpul de referinta la 1 minut, 38 de secunde si 31 de sutimi.

La sase zecimi in spatele italianului s-a clasat austriacul Hannes Reichelet, in timp ce croatul Ivica Kostelic a completat podiumul, cu o intarziere de 72 de sutimi.

Elvetianul Didier Cuche a ratat de putin o medalie, terminand pe patru la 31 de sutimi in spatele lui Kostelic, pentru ca topul cinci sa fie completat de austriacul Benjamin Raich.

Imaginea zilei a fost oferita de americanul Bode Miller care, in stilul caracteristic de totul sau nimic, a mers la limita si a ajuns in cele din urma la sosire pe cele doua schiuri, dar cu un singur bat in maini.

Fostul campion mondial a avut o evolutie magnifica in partea de sus a traseului, dar a pierdut timp pretios la jumatatea concursului. Miller a incheiat in cele din urma pe pozitia a 12-a, cu o intarziere de 2 secunde si 75 de sutimi.

Goergl a adus primul aur pentru Austria

Editia din acest an a Campionatelor Mondiale de schi alpin s-a deschis, marti, cu proba de Super-G a fetelor, unde victoria si medalia de aur a revenit austriecei Elisabeth Goergl.

Marile invinse s-au numit Maria Riesch, care nu a incheiat decat pe pozitia a treia, si mai ales Lindsay Vonn, marea favorita din Statele Unite, a saptea la sosire.

Medalia de argint i-a revenit Juliei Mancuso din SUA, aceasta fiind devansata de experimentata Goergl pentru doar cinci sutimi de secunda.

Pentru Goergl, 28 ani, acesta este primul titlu mondial din cariera, dupa ce in 2009 obtinea bronzul in super combinata de la Val d’Isere.

Campionatele Mondiale continua, vineri, cu proba feminina de super cominata, in timp ce baietii vor reveni in actiune, sambata, cu intrecerea de coborare.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza