Menu
0 Comments

IPTV, noul serviciu oferit de RCS & RDS

Dupa ce a relansat canalul Digi Film, RCS & RDS a anuntat in luna ianuarie lansarea serviciilor prin tehnologia IPTV, compania intrand in competitie cu Romtelecom, singura furnizoare de astfel de servicii la nivel national.

Reception system
(CC) www.flickr.com/photos/jstarpl

Cu ajutorul noii platforme denumite Digi Play, abonatii care detin televizoare high-definition vor putea beneficia de servicii de televiziune prin intermediul conexiunii la Internet, utilizand, totodata, un echipament special prin care se va realiza receptionarea canalelor.

Astfel, printre punctele tari ale serviciului nou lansat de  RCS & RDS se enumera numarul sporit de programe TV, in aria carora vor fi incluse si cele in format high-definition, alaturi de posibilitatea introducerii unor servicii contra-cost de tipul inchirierii filmelor, dar si de restrictionarea accesului catre canalele alese de utilizator.

Acestora li se adauga interactivitatea serviciului, dar si calitatea superioara a imaginii receptionate, in vreme ce minusurile platformei Digi Play sunt generate de fluctuatia conexiunii la Internet.

Pentru achizitionarea serviciului deja disponibil in sase dintre orasele Romaniei (Bucuresti, Oradea, Timisoara, Craiova, Iasi si Galati), clientii se vor prezenta la casieriile RCS & RDS cu o cerere, necesara in cazul instalarii Digi Play. La randul sau, procesul va fi realizat de catre echipele Crosspoint, cu care compania care s-a impus pe piata locala a serviciilor de Internet si de televiziune a incheiat un parteneriat.

RCS & RDS  testeaza in acest moment serviciile de IPTV. Testarile se fac pe un esantion reprezentativ, la nivel national. Informatiile legate de preturi pentru acest serviciu nu sunt inca disponibile pentru media. Dar vom reveni in viitorul apropiat cu detalii legate de oferta., a declarat pentru Hotnews Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul companiei.

In prezent, singurul competitor RCS & RDS pe nisa serviciilor de televiziune prin Internet cu acoperire nationala este Romtelecom, a carui oferta a fost lansata pe piata in urma cu peste un an, aceasta numarand in prezent peste 25 000 de abonati si avand o arie de acoperire de peste 40 de localitati din tara.

Pe acest segment activeaza la un nivel restrans din pespectiva regiunilor acoperite companiile Synco Telecom, alaturi de Ines, disponibil atat in Bucuresti, cat si in Voluntari.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza