Marius Copil a obtinut titlul in turneul Challenger de la Kazan

Jucatorul Marius Copil s-a impus, duminica, in finala turneului ATP Challenger de la Kazan (Rusia), dotat cu premii totale in valoare de 75.000 de dolari, trecandu-si astfel in palmares cel dintai titlu din cariera.

In varsta de 20 ani, Copil a trecut in finala de germanul Andreas Beck, al patrulea favorit al turneului, cu 6-4, 6-4.

Pentru tenismenul originar din Arad a fost a doua finala in circuitului ATP Challenger, dupa ce in 2010 se inclina, in ultimul act al turneului de la Cremona (Italia), in fata germanului Denis Gremelmayr.

Copil a inceput saptamana de la Kazan pe locul 279 mondial si in drumul spre primul sau titlu din cariera a cedat un singur set.

In primul tur l-a eliminat pe al treilea favorit, rusul Alexandre Kudryavtsev, cu 6-3, 7-6 (3), pentru ca in optimile de finala sa-l depaseasca pe spaniolul Adrian Menendez-Maceiras, scor 6-3, 6-4.

Componentul echipei de Cupa Davis a Romaniei a trecut in sferturile de finala de germanul Simon Stadtler, cu 6-4, 6-4, in timp ce in semifinale a avut parte de cel mai dificil test. Copil a avut nevoie de trei seturi pentru a-l invinge Dominik Meffert, un alt jucator german, cu 6-2, 3-6, 6-3.

Marius Copil a ajuns pe tabloul principal al turneului de la Kazan dupa ce a jucat o finala intr-un turneul Futures 2 in Germania.

Cel mai bine pozitionat tenismen la turneul de la Kazan a fost irlandezul Conor Niland, aflat pe pozitia 130 in clasamentul ATP la inceputul saptamanii.

Victoria obtinuta de Copil ii va aduce acestuia 100 de puncte in ierarhia mondiala si un cec in valoare de 10.800 de dolari.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza