Menu
0 Comments

Michael Herck, locul 13 in prima cursa a sezonului in seria GP2 Asia

Pilotul roman Michael Herck a incheiat departe de puncte prima cursa a sezonului in seria asiatica a campionatului Grand Prix 2, intrecere care s-a desfasurat, vineri dupa-amiaza, pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Pan
Creative Commons License photo credit: Doha Sam

La volanul monopostului cu numarul 11 al echipei Scuderia Coloni, pilotul roman stabilit in Belgia a pornit de pe a douasprezecea pozitie a grilei de start, fara insa a reusi sa progreseze vreun loc in timpul cursei.

Mai mult decat atat, Herck a pierdut un loc imediat dupa start, navigand in pozitia a 13-a pana la intrarea obligatorie la standuri. Strategia romanului s-a dovedit una deloc eficienta, echipierului Scuderiei Coloni retrogradand pana pe locul al 17-lea.

Ultima parte a cursei a fost una in care Herck a fortat revenirea si in cele din urma romanul a revenit pe 13 cu pretul unui stil agresiv de pilotaj. Victimele lui Herck s-au numit Johnny Cecotto Jr. si Joylon Palmer, ambii fiind acrosati de romanul in varsta de 22 ani.

Prima cursa a sezonului a fost marcata de un start violent, nu mai putin de trei monoposturi fiind implicate intr-un spectaculos accident chiar pe linia de start.

Spaniolul Dani Clos a ramas blocat pe grila, iar din spate acesta a fost percutat din plin de brazilianul Luis Razia, care in urma impactului a fost aruncat in zidul de protectie. In incident a mai fost implicat si norvegianul Paul Varhaug, insa din fericire toti cei trei piloti au scapat nevatamati.

Safety Car-ul a fost trimis imediat in pista, dar pana la neutralizarea intrecerii Jules Bianchi reusise deja sa-l depaseasca inca din primul viraj pe conationalul sau francez Romain Grosjean. Dupa doua tururi de neutralizare cursa a fost intrerupta cu steag rosu pentru curatarea circuitului de resturile rezultate in urma accidentului.

Bianchi a dat tonul la restart, cu Grosjean pe urmele sale, in timp ce in pozitia a treia a ramas italianul Davide Valsecchi, campionul in exercitiu al seriei GP2 Asia.

Duelul la varf s-a mentinut incins pana in turul cu numarul 12 din cele 36 programate, cand Grosjean a intrat la boxe pentru a bifa schimbul obligatoriu de doua pneuri.

Bianchi a ramas singur in fruntea plutonului si a acumulat suficient un avantaj suficient pentru a-si pastra pozitia fruntasa dupa trecerea sa prin standul echipei Lotus ART.

In varsta de 21 ani, Bianchi s-a impus in final cu un avans de peste sase secunde in fata lui Grosjean, bifand astfel prima victorie in campionatul GP2, unde concureaza din 2009.

Nepot al lui Mauro Bianchi, triplu campion mondial al categoriei GT, Jules este in prezent pilot de teste al Scuderiei Ferrari in Formula 1, pozitie in care a ajuns datorita colaborarii cu Nicolas Todt pe parte manageriala.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza