Ciclism

Moncoutie a dat recital pe Mont Faron

Ciclistul francez David Moncoutie si-a aratat calitatile de veritabil catarator si a cucerit, duminica, pentru a treia oara in cariera, celebra ascensiune Mont Faron din sudul Hexagonului.

David Moncoutié
Creative Commons License photo credit: hadche

In urma succesului din etapa finala a Turului Mediteranean, experimentatul rutier al echipei Cofidis a obtinut si victoria la general, cu un avans de 11 secunde in fata conationalului sau Jean-Christophe Peraut de la AG2R.

Podiumul a fost completat de olandezul Wout Poels de la Vacansoleil, clasat la 24 de secunde in urma lui Moncoutie.

Ajuns la 35 de ani, Moncoutie a adunat pana acum in cariera doua etape in Turul Frantei, trei etape in Turul Spaniei, unde a fost cel mai bun catarator in ultimii trei ani. Considerat speranta ciclismului francez, alaturi de alte nume precum Christophe Moreau sau Sylvain Chavanel, cel supranumit ‘Moncoucou’ nu a reusit sa termine mai sus de locul 12 la general in Marea Bucla (2002).

Vedeti mai jos un scurt rezumat al ultimei etape din Turul Mediteranean cu atacul decisiv al lui David Moncoutie:

A priori etapei cu final in catarare pe Mont Faron, devenita de altfel traditionala pentru finalul Turului Mediteranean, francezul Romain Feillu a dat recital la sprint, castigand nu mai putin de trei etape la rand.

Hegemonia lui Feillu la sprint a fost intrerupta de un alt francez, Thomas Voeckler, cel care s-a impus in chiar prima etapa, pacalindu-l pe Laurent Mangel (Saur-Sojasun) chiar pe linia de sosire, faza asemanatoare cu cea in care Erik Zabel pierdea, in 2004, Milano-San Remo in fata lui Oscar Freire.

Turul Qatarului – Renshaw incoronat castigator

Pentru cel putin o saptamana australianul Mark Renshaw a schimbat fisa postului in cadrul echipei HTC-Highroad. Cunoscut pentru sprinturile pe care i le lanseaza britanicului Mark Renshaw in marile curse, Renshaw a devenit de aceasta data conjuctural liderul echipei sale.

Cavendish a cazut chiar in prologul de la Doha si astfel Renshaw a devenit sprinterul numarul unu pentru fosta echipa Columbia. Australianul cunoscut in pluton si sub pseudonimul de Printul Harry si-a luat rolul in serios, duelandu-se de la egal la egal cu Tom Boonen, Daniele Bennati sau Heinrich Haussler, pentru ca in final sa se impuna in fata noului sau conational pentru doar opt secunde.

Ultima etapa l-a scos in evidenta pe italianul Andrea Guardini de la echipa continentala Farnese-Vini, acesta obtinand cea mai importanta victorie din cariera, dupa ce in luna ianuarie impresiona cu trei succese de etapa in Turul Lagkawi (Malaysia).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza