Menu
0 Comments

O noua dimensiune de (Trance) Energy

Noapte alba de sunet si lumini in celebra Jaarbeurs din Utrecht, locul de pelerinaj pentru impatimitii muzicii trance de-a lungul a mai bine de un deceniu. S-a intamplat Energy. The Network, noua dimensiune a festivalului cunoscut pana acum sub denumirea de Trance Energy.

Wallpaper - Mainstage Trance Energy 2010 - Jaarbeurs Utrecht
Creative Commons License photo credit: Mittnick.nl

Devenit din acest an doar Energy, dupa ce organizatorul ID&T a decis sa includa in line up-ul evenimentului si muzica house, festivalul a propus nu mai putin de 19 nume distribuite in trei scene importante.

Cap de afis la editia din acest an a fost ales Tiesto, un DJ coborat pe locul trei in ierarhia mondiala si care a solicitat organizatorilor sa mixeze la scena Play, alaturi de Sander van Doorn, Avicii, Moguai si Wippenberg.

Curioasa decizia ‘olandezului zburator’ de a nu fi in prim planul scenei Connect, cea dedicata genului trance, unde pupitrul a fost incins de Ferry Corsten, ATB, Simon Patterson, Jochen Miller, Kutski, Lange si Airbase.

Neoficial umbla vorba ca Tiesto s-ar indeparta tot mai mult de genul trance datorita scaderii inregistrate in ultimii ani, asta pe de-o parte, si pe de alta parte, unele guri vorbesc de existenta unui diferend cu labelul Armada Music, care controleaza la ora actuala cam tot ce inseamna DJ de trance in Olanda si nu numai.

Si pentru ca nu se mai numeste Trance Energy tocmai pentru a face loc curentului house, din peisaj nu putea lipsi scena Execute, unde vor mixa nume precum Eddie Halliwell, Marco V, Sander Kleinenberg, Tocadisco, Wolfgang Gartner, AN21 sau Hardwell.

Trance Energy a aparut in 1999 ca cel mai important eveniment dedicat genului si s-a organizat intr-o prima faza de doua ori pe an pana in 2002 inclusiv. Din cauza vanzarii scazute de bilete de la aceasta ultima editie, organizatorii au hotarat mutarea evenimentului intr-o singura seara.

Gazda permananta a devenit incepand din 2003 impresionanta Jaarbeurs din Utrecht, unde sase editii consecutive s-a desfasurat cu casa inchisa, fiind vandute toate cele 30.000 de bilete scoase la vanzare.

Seria impresionanta a sold out-urilor a fost intrerupta in 2009, cand la eveniment au participat ‘doar’ 27.000 de pasionati ai tranceului.

Imnul Energy din 2011 a fost creat de Jochen Miller si se numeste Classified.

Ramane de vazut in ce masura fanii genului trance se vor impaca cu schimbarea denumirii si conceptului care a adus faima evenimentului si a facut din Trance Energy o borna de referinta pentru ascultatorii si DJ-ii din intreaga lume.

UPDATE: Pentru tracklist si download apasati aici

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.