WRC

Ostberg, briliant pe zapada din Suedia

Tanarul pilot norvegian Mads Ostberg a furnizat placuta surpriza de a conduce in Raliul Suediei, prima etapa a Campionatului Mondial de specialitate, dupa cele sapte probe speciale programate in ziua inaugurala.

Ken Block SnoDrift
Creative Commons License photo credit: dez&john3313

La volanul unui model Ford Fiesta S2000 pregatit de echipa M-Sport Stobart, Ostberg si-a construit un avans de 14.8 secunde in fata finlandezului Miko Hirvonen, reprezentantul echipei de uzina BP Abu Dhabi Ford.

In varsta de doar 23 ani, Ostberg a avut la un moment dat un avans de peste 30 de secunde in fruntea ierarhiei, dar protejatul lui Marcus Gronholm a incetinit ritmul in ultimele speciale, permitandu-i lui Hirvonen sa se apropie amenintator.

Onoarea constructorului Citroen a fost salvata de fostul campion mondial Petter Solberg, care a incheiat cu al treilea timp pe noul model DS3 inscris in competitie din acest an in locul gloriosului C4.

Solberg va incepe ziua de sambata cu un deficit de 57.4 secunde in fata lui Ostberg, in timp ce pe patru s-a clasat Jari-Matti Latvala, al doilea reprezentant al echipei de uzina Ford.

Pe a cincea pozitie s-a clasat Henning Solberg, al doilea echipier de la Stobart Ford, in timp ce Sebastien Ogier a fost primul non-nordic din ierarhie. Locul sase pentru pilotul care din acest sezon apara culorile echipei de uzina Citroen Total.

Septuplul campion mondial Sebastien Loeb a avut parte de dificultati pe intreaga durata a zilei, toate culminand cu o pana de cauciuc in chiar ultima speciala. Alsacianul de la Citroen a pierdut in total 2 minute si 48 de secunde, ocupand doar locul al noualea.

Fostul campion mondial de Formula Kimi Raikkonen s-a clasat pe pozitia a 11-a, la putin peste o secunda in spatele lui Karim Al Qasimi (Ford), ultimul pilot aflat in puncte

O alta surpriza a zilei a venit din partea privatilor Patrik Sandell si Eyvind Brynildsen, care s-au clasat pe locurile sapte, respectiv opt, la bordul unor modele Skoda Fabia S2000.

Cele mai multe speciale ale zilei au fost castigate de suedezul Per-Gunnar Andersson care, pe un Ford Fiesta S2000, a castigat trei din cele sapte probe cronometrate alergate.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza