Menu
0 Comments

Radio ZU, Kiss FM si postul public, lideri pe piata radiourilor

Potrivit ultimelor masuratori in materie de audienta radio efectuate in toamna lui 2010, primele trei locuri atat la nivel urban, cat si la nivelul capitalei sunt disputate de Radio ZU, Kiss FM si Radio Romania Actualitati.

The Old Jukebox
Creative Commons License photo credit: C.P.Storm

Cu 17 900 de ascultatori in plus fata de toamna lui 2009, Radio ZU ramane cel mai ascultat post in Bucuresti, pe loc secund situandu-se Radio Romania Actualitati, la o distanta de 36 500 de ascultatori. Desi aflat in scadere la capitolul audiente cu 18 000 de unitati, Kiss FM reuseste sa se mentina in topul liderilor de piata, insumand 201 000 de ascultatori si ocupand astfel pozitia terta.

Pe urmatoarele locuri se claseaza: Radio 21, cu o scadere de peste 45 000, cea mai semnificativa de pe segmentul audientelor, Europa FM si postul trustului Mediapro, Pro FM, ambele inregistrand sub o suta de mii de ascultatori pentru toamna anului recent incheiat.

La polul opus se afla posturile de radio aflate in crestere de la nivelul orasului Bucuresti, dintre care se remarca Magic FM, cu un plus de aproape 23 000 de persoane in 2010, alaturi de postul de muzica populara Antena Satelor.

La nivel urban, pe primele trei locuri se pozitioneaza aceiasi jucatori, insa intr-o alta ordine. Astfel, Kiss FM conduce topul cu 1,6 milioane de ascultatori, in vreme ce postul trustului Intact trece in plan secund cu aproximativ 1,1 milion, impunandu-se, totodata, in fata postului public, de care nu il despart decat o suta de mii de persoane. Si la nivel urban, Radio 21 se plaseaza in categoria scaderilor in materie de audienta cu sub 160 000 de unitati, alaturi de Europa FM care conduce clasamentul dupa o pierdere de 170 000 de ascultatori.

Studiul de audienta a fost realizat in perioada 30 august – 19 decembrie 2010 de catre IMAS si Mercury Research, pe un esantion compus din peste 6 500 de persoane provenind din 138 de localitati. Acestea au utilizat interviului ca metoda de cercetare, numai la nivelul orasului Bucuresti inregistrandu-se peste 1 800 de respondenti.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza