Menu
0 Comments

Romtelecom intra pe piata serviciilor de televiziune cu platforma Web TV

In incercarea de a isi atrage noi surse de venit, dar si de a isi diversifica portofoliul de clienti, Romtelecom si-a facut publice, prin vocea directorului general al companiei, Yorgos Ioannidis, intentiile de lansare a unei platforme Web TV.

356/365: Nerd alert
photo credit: Mr.Thomas

Suporturile de utilizare ale noului serviciu vor varia de la PC, laptop sau tableta pana la televizor, pentru a carui folosire este necesar un set top box. La randul sau, continutul platformei Web TV va fi disponibil atat contra cost, cat si gratuit.

Daca in prima varianta utilizatorii acesteia vor putea viziona productiile dorite in schimbul unei sume lunare, in cel de-al doilea caz costurile aferente serviciului vor proveni din veniturile incasate din mesajele publicitare.

In plus, noua platforma permite acces clientilor indiferent de furnizorul de servicii de Internet, functie indisponibila in cazul ultimei inovatii in materie de servicii prin televiziune, IPTV, lansata in tara noastra de catre acelasi operator telecom la finele anului 2009. Astfel, serviciul va functiona pe orice tip de conexiune cu un minim de banda de 3 Mbps.

In Romania, pe piata serviciilor de televiziune disponibile prin platforma Web TV activeaza in prezent si compania Air TV, a carei oferta include peste 85 de canale pentru un pret de aproximativ 3 euro, compatibile, la randul lor, cu sistemele de operare MacOSX, Microsoft Windows si Linux.

Pentru anul in curs, Romtelecom isi propune sa se concentreze asupra dezvoltarii de oferte si servicii, continuand sa investeasca in consolidarea propriei infrastructuri. Compania pozitionata pe locul trei pe piata locala a serviciilor de televiziune a inregistrat in 2010 o scadere a veniturilor cu 72%, acestea atingand astfel valoarea de 807,7 milioane de euro, in vreme ce profitul operational inainte de amortizare si depreciere se situa la 252,4 milioane de euro.

Cele mai mari cifre la nivelul clientilor pentru anul trecut s-au inregistrat in cazul serviciilor de Internet broadband si in cel al contractelor de televiziune prin satelit, acestea crescand la 884 de mii de utilizatori.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.