MOTOGP

Stoner a corectat recordul circuitului de la Sepang

Australianul Casey Stoner a impus, joi, un nou record pe circuitul malaysian de la Sepang, in ultima zi a testelor oficiale MotoGP campionul mondial din 2007 oprind cronometrul la 1:59.665.

- MotoGP -
Creative Commons License photo credit: teliko82

La o zi dupa ce Dani Pedrosa corecta recordul lui Valentino Rossi din 2009, ‘cangurul’ transferat in aceasta iarna de Honda de la Ducati a scos un timp fabulos cu modelul RC212V.

Pedrosa a tinut aproape de coechipierul sau si a coborat la randul sau sub bariera de doua minute pe turul de circuit, fiind inregistrat cu timpul de 1:59.803.

Doar 138 de miimi i-au despartiti pe cei doi echipieri de la echipa de uzina Repsol Honda, care se anunta inca de pe acum doi dintre pretendentii cu sanse reale la lupta pentru titlul mondial.

Podiumul ultimei zile de teste a fost completat de italianul Marco Simoncelli, ultimul campion mondial al clasei 250cc terminand la jumatate de secunda in spatele lui Stoner.

Topul patru a fost completat de un alt italian la ghidonul unui motor Honda, Andrea Dovizioso fiind ultimul care a reusit sa se claseze in aceeasi secunda cu liderul.

Trei motociclete Yamaha au intregit clasamentul pana la pozitia a opta, cu americanii Ben Spies si Colin Edwards in fata campionului mondial Jorge Lorenzo.

Acesta din urma inca nu-si regaseste ritmul optim la ghidonul motocicletei YZR-M1, pierzand o secunde si aproape patru zecimi in raport cu Stoner.

Valentino Rossi a revenit in actiune dupa o zi de pauza, dar chiar si in aceste conditii performanta pilotului de la Ducati nu s-a ameliorat. Chinuit in continuare de dureri la umarul operat pe 14 noiembrie, Rossi a parcurs 59 de tururi si nu a reusit sa urce mai sus de locul al 11-lea. O secunda si opt zecimi a fost ecartul care l-a separat pe ‘Doctor’ de varful ierarhiei.

Sezonul 2011 al Motomondialului de Viteza va debuta pe 20 martie la Losail (Qatar).

2 comments

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza