Menu
0 Comments

The King’s Speech, marele invingator la Oscar

Filmul The King’s Speech este marele invingator la a 83-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film, cunoscute in intreaga lume sub denumirea de Oscar.

Oscar
Creative Commons License photo credit: lincolnblues

Pelicula regizata de Tom Hooper s-a impus in fata altor productii cinematografice precum 127 Hours, Black Swan, The Fighter, Inception, The Kids Are All Right, The Social Network, Toy Story 3, True Grit si Winter’s Bone.

Oscarul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Colin Firth, cel care joaca rolul principal in The King’s Speech. Au mai fost nomializati la aceasta categorie Javier Bardem (Biutiful), Jeff Bridges (True Grit), Jesse Eisenberg (The Social Network) si James Franco (127 Hours).

La capitolul actrite, premiul Oscar din acest an i-a revenit lui Natalie Portman, cea care interpreteaza rolul Ninei Sayers, balerina din Black Swan. Au mai fost nominalizate la aceasta categorie Annette Bening (The Kids Are All Right), Nicole Kidman (Rabbit), Jennifer Lawrence (Winter’s Bone) si Michelle Williasm (Blue Valentine).

Numarandu-se printre favoritii galei premiilor decernate la Los Angeles, The Social Network a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, acesta triumfand in fata productiilor 127 Hours, Toy Story 3, True Grit, Winter’s Bone. Acestuia i se adauga alte doua distinctii – cel mai bun sunet si cea mai buna editare.

La randul sau, cel mai bun rol secundar masculin, respectiv feminin a fost rezervat britanicului Christian Bale si Melissei Leo pentru prestatia din drama The Fighter, aceasta din urma triumfand in defavoarea actritei distribuite in rolul Reginei Elisabeta a II-a din The King’s Speech, dar si a colegei de pe platoul peliculei care i-a adus celebra statueta.

Thrillerul SF aparut sub semnatura Christopher Nolan, Inception, a obtinut premii pentru cea mai buna imagine, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet si cele mai bune efecte vizuale, pelicula egaland The King’s Speech in ceea ce priveste numarul trofeelor obtinute.

Lungmetrajul Toy Story 3 s-a impus drept cel mai bun film de animatie in fata peliculelor precum How  to Train Your Dragon sau The Illusionist.

Oscarul pentru cel mai bun film documentar i-a revenit productiei cinematografice Inside Job, la aceasta categorie fiind nominalizate, totodata, Exit Through the Gift Shop, Gasland, Restrepo si Waste Land.

Nominalizarile pentru premiile Academiei Americane de Film au fost anuntate la finele lunii ianuarie, 12 dintre acestea revenind filmului britanic The King’s Speech. Pozitia secunda a fost ocupata de ultima productie a fratilor Coen, True Grit, cu un total de zece nominalizari. Cate opt nominalizari au primit si The Social Network si Inception.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.