Ultima productie a lui David Fincher, ‘The Social Network’ s-a impus joi seara in cadrul celei de-a 31-a editii a galei premiilor London Critics’ Circle cu un trofeu in plus in fata lungmetrajului britanic ‘The King’s Speech’.

View from the top
Creative Commons License photo credit: unsure shot

Relatand povestea infiintarii retelei de socializare Facebook, lungmetrajul inspirat din volumul ‘The Accidental Billionaires’ a castigat trofeul pentru ‘Cel mai bun film al anului’, acestuia alaturandu-i-se alte trei: ‘Cel mai bun regizor’ (David Fincher), ‘Cel mai bun scenariu’ (Aaron Sorkin) si ‘Cel mai bun actor britanic in rol secundar’ (Andrew Garfield).

Nominalizata la sapte categorii, asemenea productiei care ii prezinta in rolurile principale de Jesse Eisenberg, alaturi de Justin Timberlake, peliculei cinematografice ‘The King’s Speech’ i-au revenit titlurile ‘Cel mai bun film britanic al anului’, ‘Cel mai bun regizor britanic’ (Tom Hooper), dar si ‘Cel mai bun actor’ (Colin Firth). 

La randul sau, rolul din comedia ‘The Kids Are All Right’ i-a adus lui Annette Bening titlul de ‘Cea mai buna actrita a anului’, aceasta detronand-o pe Natalie Portman, favorita la aceasta categorie si obtinand, totodata, toate trofeele importante pentru evolutia din drama ‘Black Swan’.

Cunoscut datorita rolurilor din filmele ‘American Psycho’, ‘The Prestige’ sau ‘The Machinist’, Christian Bale a fost desemnat ‘Cel mai bun actor britanic al anului’ pentru rolul din ‘The Fighter’, in vreme ce Lesley Manville s-a impus pe segmentul ‘Cea mai buna actrita britanica a anului’ cu productia ‘Another Year’.

Semnatarul peliculei ‘Monsters’, Gareth Edwards a primit titlul ‘Cel mai bun cineast debutant’, premiul pentru cel mai bun film strain revenindu-i lungmetrajului francez ‘Des hommes et des dieux’, concentrat asupra povestii unui grup de calugari francezi asasinati in Algeria.

Fondata in anii ‘80, asociatia London Critics’ Circle reuneste un juriu format din critici de film provenind de la peste o suta de reviste de specialitate care strang fonduri pentru National Society for the Prevention of Cruelty to Children.