Ciclism

Theo (e) Bos-ul in Turul Omanului (video rezumat al primei etape)

Olandezul Theo Bos de la formatia Rabobank s-a impus la sprint, marti, in prima etapa a editiei din acest an a Turului Omanului, competitie care incheie periplul plutonului profesionist in Orientul Mijlociu.

Podiumul a fost completat de britanicul Mark Cavendish (HTC-High Road) si germanul Roger Kluge (Skil-Shimano). Bos este lider in ierarhia generala, unde a imbracat tricoul rosu gratie celor 10 secunde de bonificatie acordate invingatorului.

In lungime de 158 de kilometri, prima etapa a Turului Omanului a propus in traseu plat propice sprinterilor, care nu au pierdut astfel ocazia de a regla un nou duel in desert, dupa saptamana petrecuta in Qatar.

S-a plecat de la Al Sawadi si dupa doar 30 de borne se forma evadarea zilei, cu Tanel Kangert (Astana), Pieter Serry (Topsport Vlaanderen) si Mark McNally (An Post-Sean Kelly) printre temerari.

Cei trei au rezistat in fata plutonului pana cu 10 kilometri inaintea finlului de la Al Seeb, cand plutonul condus de echipele sprinterilor cu pretentii la victorie au preluat controlul.

In varsta de 27 ani, Theo Bos s-a folosit din plin de bagaritul sau impresionant pentru a transa disputa cu micutul Cavendish, adaugandu-si astfel in palmares prima victorie in 2011 si a saptea din cariera in cursele pe sosea.

Bos a mai castigat in cariera Clasica Almeria, o etapa in Turul Murciei si alte doua manse in Turul Castilla si Leon, dupa ce si-a facut un nume in ciclismul pe velodrom.

Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena in proba de sprint, Bos are in palmares nu mai putin de cinci titluri mondiale obtinute la diverse probe intre 2004 si 2007, olandezul totalizand zece medalii in ciclismul pe pista.

Etapa secunda a Turului Omanului se va alerga, miercuri, intre capitala Muscat si Al Wutayya, pe un traseu in lungime de 139 de kilometri, cu o catarare in program.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza