Ciclism

Video: Peter Sagan a castigat Turul Sardiniei

Ciclistul slovac Peter Sagan (21 ani) si-a trecut, sambata, in palmares prima victorie la general intr-o competitie pe etape, rutierul echipei Liquigas triumfand in Turul Sardiniei.

Aparut la varful plutonului profesionist ca o explozie in Paris-Nisa din 2010, cand a castigat doua etape si tricoul verde la finalul intrecerii, Sagan a dat recital in Sardinia, unde s-a impus in trei din cele cinci manse programate.

Etapa 1:Olbia – Porto Cervo (138 km). Sagan castiga, in catarare, in fata fostului campion mondial Alessandro Ballan (BMC).

Etapa 2: Porto Rotondo – Nuoro (198 km). Damiano Cunego (Lampre), fostul castigator al Turul Italiei, iese la rampa cu prima victorie a sezonului. Jose Serpa si Emanuelle Sella (ambii de la Androni Giocattoli) au completat podiumul.

Etapa 3: Orani – Lanusei (173 km). Sagan se impune in fata lui Serpa si Cunego.

Etapa 4: Lanuesei – Oristano (174 km). A treia victorie pentru Sagan, de aceasta data in fata lui Manuel Belleti (Colnago CSF) si Roberto Ferrari (Androni)

Etapa 5: Oristano – Gesturi (174 km). Final in catarare si Michele Scarponi (acum la Lampre) triumfa cu trei secunde avans in fata lui Serpa si cu opt in fata lui Cunego. Sosit cu o intarziere de 11 secunde pe patru, Sagan pastreaza un avans de trei secunde in fata lui Serpa, suficient pentru victoria la general.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza