Menu
0 Comments

Westwood, Kaymer si Woods, evolutie de gala in Dubai

Zi istorica pentru circuitul european, joi, la Clasicul Desertului din Dubai, unde pentru prima data in istoria European Tour pe traseu au intrat primii trei jucatori ai lumii. Lee Westwood, Martin Kaymer si Tiger Woods au etalat un golf de inalta tinuta, dar omul zilei a fost tanarul nord irlandez Rory McIlroy.

Tiger Woods
Creative Commons License photo credit: Keith Allison

Revenit in Europa pentru prima data dupa Openul Britanic din luna iulie a anului trecut, Woods a avut o evolutie oscilanta, cu rezultate dintre cele mai diverse.

Fostul lider mondial a inceput intr-un mod nu foarte fericit competitia din Emirate, inregistrand nu mai putin de trei bogeys la primele noua cupe (front nine).

Actualul numar trei in clasamentul mondial s-a redresat in a doua jumatate a traseului, cand a revenit cu alte trei birdies, la cupele 10, 11 si 13, dupa ce sparsese in prealabil gheata la a 6-a.

Un dublu-bogey la a 12-a a facut insa ca Tiger sa coboare la 2 peste par si cursa de recuperare continua. Americanul de doua ori campion in Dubai (2006 si 2008), ultima data invingator in fata lui Martin Kaymer, a incheiat insa ziua in stil de mare jucator, amintind de vremurile sale de glorie.

O a doua lovitura senzationala la cupa a 18-a l-a adus in pozitie de eagle si Woods nu a ratat sansa, terminand ziua inaugurala la 1 sub par (71).

Lee Weestwood si Martin Kaymer, partenerii lui Woods de joc, s-au descurcat ceva mai bine, ambii terminand la 3 sub par (69), dupa evolutii diferite. Englezul aflat pe prima pozitie mondiala a avut patru birdies si un bogey, in timp ce germanul Kaymer, cel mai bun jucator european in 2010, a inregistrat sase birdies, un bogey si un dublu-bogey.

Prezenta celor trei in aceeasi grupa a fost insa trecuta in plan secund de nord-irlandezul Rory McIlroy, care la cei doar 21 de ani ai sai s-a instalat confortabil in fotoliul de lider.

Devenit in 2009 cel mai tanar castigator in istoria de doua decenii a Clasicului Desertului, pe cand avea 19 ani si 273 de zile, McIlroy a incheiat ziua de joi la 7 sub par, dupa un total de 65 de lovituri.

La doua lovituri in urma nord-irlandezului s-au plasat spaniolul Sergio Garcia si sud-africanul Thomas Aiken, in vreme ce campionul din 2010, Miguel Angel Jimenez, a terminat pe par, dupa doua dublu-bogey in front nine si patru birdies.

Turneul continua in urmatoarele trei zile, iar invingatorul de duminica va fi rasplatit cu un cec in valoare de 301.353 de euro. Premiile totale puse in joc insumeaza 2.5 milioane de euro.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza