Menu
3 Comments

‘B.D. la munte si la mare’ se impune in categoria celor mai difuzate filme din ultimii ani

Comedia ‘B.D. la munte si la mare’, a treia din colectia ‘Brigada Diverse’, ocupa primul loc in topul celor mai difuzate filme din ultimii sase ani de catre posturile de televiziune, informeaza Pagina de Media.

caligari, lil in chair
Creative Commons License photo credit: carbonated

Concentrata asupra incercarilor capitanului Panait de a anihila o retea de traficanti de droguri, pelicula semnata Mircea Dragan a fost difuzata de nu mai putin de 37 de ori. In categoria canalelor care domina din aceasta perspectiva clasamentul se situeaza postul trustului Intact, Antena 1, cu un total de 12 difuzari.

Celelalte doua comedii incluse in colectia ‘Brigada Diverse’ nu s-au bucurat de acelasi succes pe acest segment, acestea acumuland un numar egal de 16 difuzari fiecare. ‘Brigada Diverse intra in actiune’ si ‘BD in alerta’ au atins, in schimb, valori ridicate in ceea ce priveste ratingurile, difuzarile fiecareia strangand in fata ecranelor peste un milion de telespectatori, cu peste 200.000 mai putin decat cea mai buna performanta inregistrata de ‘B.D. la munte si la mare’.

Locul doi in materie de difuzari din 2005 si pana in prezent este ocupat de pelicula ‘Castelul din Carpati’, aceasta fiind inclusa in programul postului B1 TV de 30 de ori.

Distribuindu-i in rolurile principale pe Marcel Iures, Ion Caramitru si Octavian Cotescu, productia este urmata de lungmetrajul regizat de Dinu Cocea, ‘Haiducii’, care a acumulat 20 de difuzari la B1 TV, sase la National TV, trei la TVR 1 si patru la 10 TV, post aparut pe piata media romaneasca de numai cinci luni.

Pozitia a patra a clasamentului gaseste la egalitate de 30 de difuzari peliculele ‘Miss Litoral’ si ‘Secretul lui Bachus’. Filmul in care Anca Turcasiu interpreteaza rolul tinerei Tina a rulat de 17 ori pe B1 TV, de sapte ori pe Antena 1 si de sase ori pe National TV. Postul lui Bobby Paunescu ramane in fruntea numarului de difuzari si in cazul peliculei ‘Secretul lui Bachus’ (21 ori), urmat la mare distanta de Pro TV si Prima TV (patru ori).

Celor doua productii romanesti le urmeaza in top ‘Patima’, pelicula realizata in anii ’70, aceasta ruland de 29 de ori pe canalele romanesti, dintre care de 25 de ori pe B1 TV.

Din clasamentul celor mai vizionate pelicule nu lipsesc ‘Toamna bobocilor’, ‘Zestrea domnitei Ralu’, ‘Rapirea fecioarelor’, ‘Impuscaturi sub clar de luna’, toate insumand 28 de difuzari, alaturi de filme ca ‘Iarba verde de acasa’, ‘O vara cu Mara’ sau ‘Baltagul’.

Topul primelor zece cele mai vizionate filme este ocupat in proportie de 90% de productii realizate in perioada comunismului, singura exceptie constituind-o lungmetrajul lui Mircea Muresan, ‘Miss Litoral’.

Tags: , , , , , , , ,

3 thoughts on “‘B.D. la munte si la mare’ se impune in categoria celor mai difuzate filme din ultimii ani”

 1. Vallixx says:

  Excelent articol.
  Sunt un fan inrait al seriei BD care pe langa alte filme memorabile, constituie crema filmelor romanesti.
  Si as aminti aici geniala productie ” Nea Marin Miliardar ” sau ” Operatiunea Monstrul “, filme vazut de mine de peste 10-20 de ori, dar pe care le vad si acum cu aceeasi placere.
  Din pacate filmele mai recente nu prea ma dau pe spate, desi au castigat nenumarate premii la festivaluri pretentioase precum binecunoscutul Cannes.

 2. Andreea Lazarescu says:

  Pe lista filmelor amintite de tine, as adauga ‘Filantropica’ lui Nae Caranfil, produs in noul mileniu al cinematografiei romanesti.

  Intr-adevar, nici mie nu mi se pare ca productiile de data recenta isi justifica aprecierile de care se bucura. De curand, ne-am uitat la doua dintre cele mai bine cotate si impresiile cu care am ramas nu au fost nici pe departe laudative. Dialoguri plate, replici vulgare, deznodamant tern, scene de peste 15 minute, cadre statice – astfel ar putea fi descrisa experienta vizionarii unui astfel de film.

  Multumesc pentru aprecieri!

 3. Dumitru Stircu says:

  Eu recunosc ca nu sunt foarte pasionat de seria B.D. In schimb e mai mult decat evident ca inainte, cu mijloace tehnice mai limitate, ieseau filme ok. Peliculele din ultima perioada imi lasa impresia de un teatru televizat. Dialogurile dureaza 10-20 de minute, el vorbeste cu ea, dar de fapt in cadru apare doar el s.a.m.d.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.