Menu
0 Comments

Bogdan Vrajitoru confirmat la clasa Superstock 1000 a Campionatului Mondial de Superbike

Pilotul Bogdan Vrajitoru va reprezenta Romania la clasa Superstock 1000 FIM Cup din cadrul Campionatului Mondial de Superbike (WSBK).

88 Scott Smart
Creative Commons License photo credit: Smudge 9000

Legitimat la echipa CSM Bucuresti, Vrajitoru va pilota una dintre cele doua motociclete Yamaha YZF R1 care se vor alinia la startul sezonului.

Acesta va debuta in aprilie la Assen in Olanda si se va incheia in luna octombrie la Portimao in Portugalia.

La startul clasei Superstock 1000 se vor alinia nu mai putin de 30 de competitori, care vor reprezenta cinci constructori: BMW (detinatoarea titlului), Ducati, Honda, Kawasaki si Yamaha.

Singura motocicleta noua pentru acest sezon este modelul Kawasaki Ninja ZX-10R, care va fi incalecata de opt dintre concurenti.

Douasprezece natiuni aduc piloti la aceasta categorie, printre acestea Italia (jumatate dintre acestia), Franta, Germania, Australia, Polonia, Olanda, Ungaria, Africa de Sud, Cehia, Slovacia, Argentina si Romania.

Clasa Superstock 1000 este o categorie din cadrul Campionatului Mondial de Superbike, in care concureaza piloti cu varst de pana la 24 de ani la etapele europene ale WSBK.

Motocicletele acestei clase sunt foarte apropiate de cele intalnite in circulatie, cu unele modificari la sistemul de franare, evacuare si la amortizoare.

Competitia este organizata de FGSport, societatea care detine si WSBK, si se desfasoara sub egida Federatiei Internationale de Motociclism.

Campionul din 2010 este italianul Ayrton Badovini, care s-a impus pe modelul BMW S1000RR. Victoria din Superstock 1000 l-a propulsat pe Badovini la clasa regina Superbike.

Accesati link-ul de mai jos pentru a descarca lista completa a clasei Superstock 1000 FIM Cup:

STK1000 Provisonal Entry List 2011

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza